Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Bude tzv. väčšia vodárenská spoločnosť

Na vytvorení tzv. väčšej vodárenskej spoločnosti, pokrývajúcej rozhodujúcu časť Prešovského kraja sa 18. októbra v Prešove definitívne dohodli primátori okresných a väčších miest.

Do 31. októbra t. r. majú primátori získať mandát od starostov obcí vo "svojich" regiónov a až po odobrení takejto spoločnosti v obecných a mestkých zastupiteľstvách bude môcť byť založená ako riadna obchodná spoločnosť. Prešiel by na ňu bezplatne majetok existujúcich závodov Východoslovenských vodární a kanalizácií so sídlami v Prešove, Bardejove, Svidníku, Vranove nad Topľou a v Humennom.

Nebolo to prvé stretnutie primátorov miest k zamýšľanému založeniu vodárenskej spoločnosti podľa Koncepcie transformácie majetku š. p. Vodárne a kanalizácie na obce a mestá, vypracovanej ministerstvom pôdohospodárstva. Pôvodne sa uvažovalo, že vznikne jej tzv. menší variant, pokrývajúci len územia okresov Prešov a Sabinov. Primátori Prešova, Sabinova, Veľkého Šariša a Lipian už aj získali súhlas na jej vytvorenie od starostov obcí. Ako po skončení porady, na ktorej boli prítomní predstavitelia samosprávnych orgánov miest Prešov, Bardejov, Humenné, Lipany, Sabinov, Snina, Veľký Šariš a Vranov nad Topľou (ospravedlnili sa zástupcovia miest Medzilaborce, Svidník a Stropkov), informoval primátor Prešova Juraj Kopčák, majú k svojim aktivitám v takejto podobe súhlasnú reakciu z Ministerstva pôdohospodárstva SR.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK