Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Farmakol akurát dvakrát vyrovnal

V štrnástej minúte prvoligového hokejového stretnutia Farmakol Prešov - MsHK Žilina hľadisko prešovského zimného štadióna prvý raz zaburácalo.

Obľúbenec tamojších fanúšikov, už takmer štyridsať ročný Igor Liba skoro ako za mladých čias prevzal prihrávku v strednom pásme, "našliapol", rutinérsky následne oklamal dvoch protihráčov a vzápätí už nedal Kožuchovi v žilinskej bráne žiadnu šancu. Elegantný hokejový moment, ktorý znamenal vyrovnanie na 1:1.

"Žilina i podľa môjho názoru, po tom čo som ju videl hrať, je jednoznačne najlepším mužstvom súťaže. Vo všetkých troch formáciách disponuje kvalitnými a hlavne skúsenými hokejistami. I preto dokázali na náš gól odpovedať gólom," hodnotí strelec prvého prešovského gólu v zápase, ktorý v závere z pohľadu domácich gradoval a ozaj držal v divákov v napätí do posledných sekúnd. Prešovčania vyrovnali, tentoraz Sýkorovým presným zásahom, na ktorý mu ideálne prihral Čop. Potom rozkrútili pred Kožuchom poriadny kolotoč, ale finálne akcie už prešovskí hokejisti nezvládali podľa predstáv. "Všetko je to v rutine, v skúsenostiach," tvrdí ďalej I. Liba. "Zápas sa zlomil presne po našom druhom vyrovnaní. Skóre by sa vyvinulo rozhodne inak, keby sme boli pridali navrch nejaký ten gól navyše my. Nakoniec ho však dal po šiestich minútach súper." Podstatné minúty pre ďalší vývoj zápasu sa odohrali pred prvou polovicou stretnutia. "Od tej 28. minúty, kedy sme inkasovali tretí raz, prišiel na naše mužstvo zjavný herný útlm. Vtedy sa vlastne zápas zlomil. Čo chýbalo, aby sa práve prešovskí hokejisti dostali do vedenia? "Príliš mnoho šancí sme si pravdupovediac nevypracovali, no za stavu 2:2 nám malo predsa len niečo padnúť a určite by sme ten zápas neprehrali." V závere ste sa znovu vzchopili a vari pätnásť minúť dávali Žilinčanom zabrať. Žiaľ, bezvýsledne... "Nech mi kto chce, čo chce rozpráva o hokejovej šťastne, možno i tá zavše zohrá nejakú rolu, ale ja tvrdím jedno. Mladé mužstvo sa môže na ľade uštvať, lietať hore dole, aj sa dostať do šancí, no niet nad prehľad, pokoj v zložitých situáciách a ten prinášajú len a len skúsenosti. Názorný príklad nám predviedli Žilinčania. Tí korčuľovali koľko potrebovali a udreli vždy v pravý čas. Naši mladíci sa v tomto smere potrebujú ešte dosť učiť."
Zápas s aktuálne najlepším mužstvom súťaže majú prešovskí hokejisti za sebou. Zajtra ich čaká doma Nitra, v nedeľu v dohrávanom stretnutí Spišská Nová Ves. Teda súperi o popredné umiestnenie. A práve na bodové zisky z takýchto súbojov hodlajú hokejisti Farmakolu Prešov upriamiť pozornosť.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK