PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/2235/smolko_chce_vsadit_aj_na_podporu_vlady.html

Smolko chce vsadiť aj na podporu vlády

Ďalším z kandidátov na primátora mesta Prešov, ktorý dnes oficiálne predstavil svoj volebný program, je nominant štvorkoalície Smer-SD, Slovenská národná strana (SNS), Ľudová strana - HZDS a Slobodné fórum (SF) Igor Smolko.

Ten je členom vládnej strany Smer-SD, a práve potrebu mať na primátorskom poste človeka s podporou vládnej koalície, chcú koaličné strany prízvukovať aj vo volebnej kampani, ktorá sa ponesie pod heslom „S podporou vlády – viac možností...“. Samotný Smolko pritom za hlavnú prioritu svojho volebného programu považuje otázku vytváranie pracovných príležitostí. „Prešov sa začína vyľudňovať, mladí odchádzajú za prácou do zahraničia, čo oslabuje ekonomickú silu obyvateľstva. Veľkým nedostatkom v tejto súvislosti je aj nedostatok bytov pre mladé rodiny,“ zhrnul najvážnejšie problémy mesta I. Smolko, ktorý ešte donedávna, podobne ako jeho manželka, ale i obe deti, pracoval ako lekár. V súčanosti stojí už niekoľko týždňov na čele Obvodného úradu, skúsenosti s mestskou problematikou zase získaval počas ostatného volebného obdobia ako poslanec mestského zastupiteľstva (MsZ).

Ďalšími bodmi jeho volebného programu je riešenie vnútromestskej, ale i vonkajšej dopravy, podpora športového vyžitia, ale aj venovanie sa problematike národnostných menšín. “Prešov je viacnárodnostným centrom, aj preto je potrebné podporovať menšiny žijúce na území nášho mesta. Aj preto chcem rozvinúť možnosti kultúrneho i spoločenského uplatnenia všetkých tu žijúcich národnostných menšín,“ uviedol I. Smolko, ktorý opätovne kandiduje aj za poslanca MsZ. Okrem neho je na spoločnej kandidátke štvorkoalície ďalších 30 kandidátov na poslancov, z toho 17-ti sú nominantmi Smer-u, ôsmi sú z ĽS-HZDS, piati zastupujú SNS a jeden kandidát je zo SF. Kandidátku tvorí 23 mužov a 8 žien.
(ik)

 
3.11.2006 | Pridal: Redakcia PIS | Politika | čítané: 4337 krát