Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Opatrenia polície k blížiacim sa sviatkom

Polícia v Prešovskom kraji v týchto dňoch, až do 5. novembra, v čase vyššej intenzity cestovného ruchu pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, zvýši výkon dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

V prípade potrieb, budú na jednotlivých miestach policajti riadiť a usmerňovať premávku. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách a obciach. Samozrejme zvýšená pozornosť sa bude venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom. Osobitnú pozornosť polícia bude venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, hlavne vodičov áut voči chodcom v blízkosti mestských cintorínov ale aj osvetleniu vozidiel a používaniu bezpečnostných pásov. Výkon služby policajtov bude zameraný hlavne na verejný poriadok a preventívno – výchovné pôsobenie s uplatňovaním inštitútu formy dohovárania pri riešení priestupkov.
„Zo strany polície chceme upozorniť a požiadať občanov o zvýšenú mieru ohľaduplnosti a tolerancie vo vzťahu k sebe navzájom, aby sa tak predchádzalo zbytočným nedorozumeniam a konfliktom,“ povedala nám krajská hovorkyňa polície Magdaléna Fečová. Polícia upozorňuje majiteľov motorových vozidiel, ktoré budú zaparkované blízko cintorínov, „aby nezabudli na skutočnosť, že auto nie je výstavou majetku a preto nech nenechávajú vo vozidlách lákavé veci a cennosti,“ dodala Fečová.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK