Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Podnikateľ z Poľska zriadil internetovú triedu

Internetovú triedu so samostatnými 13 počítačovými pracoviskami slávnostne otvorili 11. októbra v objekte Základnej školy na Sibírskej ulici v Prešove. Ide o dar miestneho podnikateľa Piotra Kapuśniaka.

Na základe zmluvy o nájme priestorov s Okresným úradom v Prešove na 5 rokov bude internetová trieda od 8.00 do 15.30 h zadarmo slúžiť žiakom ZŠ na vyučovanie a na prácu s internetom. Od 16.00 do 22.00 h a počas víkendových dní bude v triede fungovať verejnosti prístupný internetový klub KAPI za najnižší hodinový poplatok v Prešove.

P. Kapuśniak ponúkol takúto možnosť aj iným ZŠ na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov, kde žije vyše 20 tisíc obyvateľov. Zareagovala len uvedená ZŠ. Ako naznačil je odhodlaný doplniť počítačový park v najbližších dňoch o ďalších 5 kusov. Navyše po registrácii domény webovej stránky budú mať rodičia žiakov, navštevujúcich túto ZŠ jedinečnú príležitosť vidieť svoje deti ako sa im darí počas vyučovania. V internetovej triede sú totiž namontované dve videokamery, ktoré môžu poslúžiť aj na realizáciu videokonferencií, no rodičia na stránke www.dalcop.sk nájdu odkaz na priame pripojenie do triedy naživo (alebo až so 7-dňovou spätnou platnosťou) uvidia svoje ratolesti napr. odpovedať. Vyučovanie sa totiž vďaka softvérovému vybaveniu bude môcť realizovať v internetovej triede.

P. Kapuśniak sa pred 12 rokmi priženil na Slovensko, žije práve na sídlisku Sekčov a do uvedenej školy chodí jeho dcéra. Bol však odhodlaný pomôcť akejkoľvek škole. Ako naznačil rodák zo Zamo((a neďaleko Varšavy, v Poľsku by sa mu za toto sponzorstvo ušlo to, že priestory by užíval zadarmo. "Nepodarilo sa, trochu som sklamaný, ale nič som nechcel a nič nečakám," povedal počas otvorenia. Náklady na kúpu počítačov a na prevádzku 64 kilobitového mikrovlnného nonstop spojenia si odpočíta zo zisku a ako platca DPH bude si nárokovať aj jej vrátenie.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK