Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Hagyari sľubuje "veľké veci"

Pritiahnutie investícii v objeme 5 miliárd korún, vytvorenie tisícky pracovných miest, sociálne byty pre mladých ľudí, rýchle a razantné riešenie sporov podobných tomu medzi mestom a Jarkovským, ale aj vyriešenie dopravnej situácie pomocou kruhových objazdov - to všetko sú tromfy, ktoré chce v boji o primátorské kreslo na voličov vytasiť jeden z kandidátov Pavel Hagyari.

„Sú rôzne fámy, že kandidovať som sa rozhodol preto, že si chcem polepšiť. Pre mňa je ale táto funkcia možnosťou vrátiť Prešovu to, čo mi dal. Nastal čas, keď toto mesto potrebuje v prvom rade manažéra,“ vysvetlil svoje dôvody na kadidatúru dnes pred novinármi P. Hagyari, ktorý v boji o primátorske kreslo považuje za svojich najväčších protikandidátov tých, ktorí majú za sebou politické krytie. Sám Hagyari opustil politické kruhy pred 12-timi rokmi. Vtedy zastával funkciu predsedu Demokratickej strany, predtým pôsobil aj v Strane konzervatívnych demokratov. „Je mojou výhodou, že nie som spojený so žiadnou politickou stranou. Dobre som vychádzal s dzurindovou vládou, rovnako vychádzam aj s tou súčasnou. Viem sa dohodnúť s kýmkoľvek,“ vyhlásil kandidát na primátora, ktorý svoj čerstvo predstavený volebný program opiera o tri heslá – úcta seniorom, šanca mladým, priestor schopným. „Futbalovým žargónom sa dá povedať, že Prešov kope 2. ligu. Preto je potrebné rozbehnúť ekonomiku, dať priestor podnikateľom a vrátiť Prešovu slušnosť a mladých ľudí,“ mieni Hagyari, ktorý sa pred rokom dostal do súdneho sporu s pamiatkármi. Tí mu nevydali povolenie na nadpodlažnú stavbu na Hlavnej ulici. Problémom pre pamiatkárov bolo navrhované vyčnievanie budovy, ktoré by podľa nich rušilo architektonický ráz mesta. „Súdny proces dopadol v môj prospech, takže v priebehu mesiaca po dokončení vizualizácie projektu stavbu dokončíme,“ doplnil právnik Hagyari.
(ik)

Súvisiace články
27.7.2007 Dodávku spred vchodu odtiahli 25.7.2007 Vchod na cintorín opäť zatarasený 17.4.2007 Hagyari hodnotil sto dní vo funkcii 16.4.2007 Jarkovský chce rúbať stromy
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK