Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Granát na stanici bola 120kg bomba

Na prešovskej železničnej stanici pri výkopových prácach v stredu okolo 14:00 našli robotníci muníciu z vojny. Granát ležal pod zemou na koľajisku, tesne vedľa druhej koľaje. Policajti okamžite evakuovali pracovníkov železničnej stanice i cestujúcich a uzavreli najprv stanicu a neskôr aj podchod.

Prvý vlak, po trojhodinovom prerušení dopravy, vypravili zo stanice asi 20 minút po 18. hodine smerom do Kysaku. Štyrom pyrotechnikom trvalo vyše dvoch hodín, kým asi 120 kilovú leteckú bombu vysokú asi jeden meter vykopali zo zeme. Pri práci používali bager, motyku a lopatu. Muníciu potom naložili do nákladného auta so špeciálnou úpravou a odviezli do kameňolomu do Brestova. Ako informoval zástupca krajskej policajnej hovorkyne Daniel Džobaník, „bombu zlikvidujú vo štvrtok. Počas noci bude pod policajným dohľadom.“ Na uvoľnení a prenášaní munície pracovali pyrotechnici z krajskej polície z Prešova a z Kriminalistického expertízneho ústavu v Košiciach. Na jej likvidácii bude spolupracovať aj armáda. Primátor Prešova Milan Benč vyhlásil o 15:30 hod. na území mesta mimoriadnu situáciu. Evakuácia ďalších priestorov v okolí stanice, o ktorej sa pôvodne uvažovalo, nebola nutná. Počas výluky železničnej dopravy prešovská SAD posilnila spoje smerom do Košíc a Sabinova. Dopravný podnik mesta Prešov poskytol autobusy a šoférov na odvoz cestujúcich do najbližších vlakových staníc
(mm)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK