Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu

V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.

Stretnutie pred domácim publikom odštartovali Prešovčania vo veľkom štýle a už po trištvrťhodine hry viedli 2:0. Hostia sa však v treťom sete rozohrali a koncentrovaným výkonom poslali zápas do tajbrejku. Ich dokonalý obrat však Šarišania nedovolili a pred burácajúcim publikom vyrovnali stav semifinálovej série. 

Najviac bodujúcim hráčom sa stal domáci smečiar Michal Ščerba, ktorý svojmu družstvu pomohol 26-timi bodmi. Ako najužitočnejšieho určil domáci tréner mladého univerzála Erika Guláka s 18-timi bodmi. Rovnaký počet si na konto pripísal smečiar Matúš Suchanič. Hosťujúci hrajúci tréner Komárna František Ogurčák sa rozhodol oceniť výkon svojho blokára Branislava Hanúseka. Vyraďovacia časť súťaže pokračuje v rýchlom slede už v utorok (26.3.2024) o 18:00 hod. na juhu Slovenska. S istotou sa séria vráti na univerzitnú pôdu už vo štvrtok 28.3.2024 o 17:00 hod. 

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Som rád, že je to výhra. V play-off je jedno, či je to 3:1, 3:2. Pre divákov to bolo asi atraktívnejšie. My sme asi žiaľbohu minuli viac síl, budeme musieť lepšie zregenerovať. Celkom sme splnili taktické pokyny, či už útočné, alebo v obrane. Chlapci si zobrali veci osobne, takže ma to teší. Škoda toho tretieho setu, odišli sme fyzicky, aj ten štvrtý. Som však rád, že to play-off srdiečko zabojovalo. My už len srdcom musíme bojovať.“

František Ogurčák, zastupujúci tréner Rieker UJS Komárno: „My sme bohužiaľ nezachytili úvod zápasu. Stáva sa nám to dosť často. Nerozumiem, že je potreba hľadať motiváciu, teraz keď už sme v play-off, ale okej. Gratulujem Prešovu, podal veľmi dobrý výkon. My sme síce mali otočku v rukách, ale zase nezmyselné veci v tajbrejku. Som trošku smutný, ale dobre. Máme teraz dva dni na prípravu na ďalší zápas.“

Počet divákov: 344
Rozhodovali: Peter Höger, Juraj Mokrý, čiaroví: Maroš Šturák, Petra Myšková

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK