Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovský volejbalisti postupujú do nadstavby z druhého miesta

V sobotu vyvrcholila základná časť Niké Extraligy mužov zápasmi 14. kola. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov zdolali pred zaplnenou domácou tribúnou staro-nového súpera z Nitry hladko 3:0 (21, 19, 15). Do skupinovej fázy postupujú z druhého miesta a pred play-off si zmerajú sily s troma najlepšími družstvami.

Zápas poznačilo zranenie prvého nahrávača Nitry už v rozcvičke pred prvou loptou. Napriek tomu sa hostia vzchopili a v prvom sete sa do stavu 17:17 hrala vyrovnaná partia. Domácim sa následne podarilo odskočiť na výraznejší bodový rozdiel a dotiahnuť prvý set do víťazného konca. V ďalšom priebehu už Šarišania dominovali. 

Najväčším bodovým ziskom pomohol svoju družstvu smečiar Michal Ščerba (18). Domáci kouč však ocenil titulom najužitočnejší hráč svojho univerzála, len 19-ročného Erika Guláka. Trénera Nitry zaujal výkon diagonálneho hráča Samuela Dobrančina. 

V ostatných zápasoch súťaže Bratislava zdolala Banskú Bystricu 3:0. Rovnakým výsledkom si Komárno poradilo s Trenčínom. Najväčšia dráma sa odohrala na Myjave, kde domáci volejbalisti pokorili Svidník 3:2 a odsunuli ich na piate, spodné miesto v nadstavbovej časti. 

O programe stretnutí druhej časti Niké Extraligy mužov vás budeme čoskoro informovať. 

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Som rád za výhru 3:0. Každopádne sa to nerodilo ľahko. Žiaľbohu sa Nitre najprv zranil nahrávač, čo asi viac zaskočilo asi nás (trénerov) ako hráčov, na druhej strane mám výčitky k servisu, zbytočne sme tlačili na hranu. Oni tempo a výborný útok až tak nemali. Aspoň verím, že si naši chlapci trochu zastrieľali a dúfam, že im to takto bude „šľapať“ aj semifinále pohára. Každé ráno musíme vstávať s tým, že ideme vyhrať vo štvrtok.“

Daniel Mikušovič, tréner VK Slávia SPU Nitra: „Zápas hodnotím negatívne hlavne preto, že sa nám ešte pred zápasom zranil prvý nahrávač, ešte v rozcvičke, takže to nám určite nepomohlo. Domáci nás následne v zápase zatlačili servisom a my sme sa z toho nevedeli dostať a vyhrávať. Predviedli niekoľko útokov, ktoré sme nečakali a zopár im aj vyšlo. Keďže Prešov hral dnes výrazne lepšie, tak si to zaslúžili a ja im prajem veľa úspechov do nadstavby.“

Erik Gulák, univerzál VK MIRAD UNIPO Prešov: „Každé víťazstvo sa počíta. Tri body sú doma. Škoda tých pokazených servisov, už v prvom sete sme ich nakopili a celkovo bolo ich veľa. Povedali sme si po nevydarenom zápase v Komárne, že sa potrebujeme nakopnúť a tento zápas bol na to ideálny pre mňa aj pre celý tím. Dneska sme vyhrali a ideme vyhrať aj vo štvrtok.“

Kontakt:
Ing. Marián Palenčar, generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov
Tel.: 0917 500 340
E-mail: marianpalencar@gmail.com


Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK