PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20480/presovski_volejbalisti_hladko_postupili_do_semifinale_pohara.html

Prešovskí volejbalisti hladko postúpili do semifinále pohára

Prešov, 8.11.2023 (Športová hala Prešovskej univerzity v Prešove)

Štvrťfinálové odvety Niké Slovenského pohára mužov sú minulosťou. V stredu sa odohrali všetky štyri, v ktorých sme spoznali semifinalistov tejto súťaže. V Bratislave videli diváci najdramatickejší zápas, keď domáci VKP ratoval víťazstvo 3:2 až v tajbrejku, keď bojovní Svidníčania vyhrávali už 2:1 na sety. Komárno a Myjava vyhrali nad Banskou Bystricou resp. Nitrou zhodne 3:0 a Prešovčania stratili set s SŠŠ Trenčín. 

Tréner mladých volejbalových nádejí zo športovej školy Marek Kardoš dokázal svojich zverencov nabudiť k odhodlanému výkonu. Prešovčania po neúspešnom treťom sete zápas nevzdali a domácich fanúšikov potešili postupom. Najlepším hráčom za hostí sa stal mladý smečiar Martin Rendla. Tréner Šarišanov Erik Digaňa ocenil výkon bulharského blokára Ivana Taseva. Za hostí do zápasu zasiahli aj odchovanci prešovského volejbalu Robert Pijáček a Branislav Belej. 

Semifinálové dvojice turnaja o Slovenský pohár určí žreb, ktorý sa uskutoční v pondelok 13. novembra v sídle Slovenskej volejbalovej federácie v Bratislave. Odvetné zápasy najlepšej štvorky sa odohrajú 10. a 17. januára 2024. Finálový zápas o trofej Štefana Pipu sa uskutoční vo februári 2024. 

Prešov je obhajcom zisku trofeje z minulého ročníka a patrí medzi najúspešnejšie družstvá v tomto turnaji. Z 9-tich účasti vo finále historicky triumfovali 5-krát (2005, 2016, 2017, 2021, 2023). V štyroch prípadoch sa museli uspokojiť so striebornými medailami. Viac trofejí má na konte len VKP Bratislava (8). 

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Pochváliť chalanov? Veľmi ťažko. Mám aspoň ďalší materiál, aby dostali „kefu“. Na druhej strane musím povedať, že Trenčania hrali dobre. Trocha sa v zápase rozbláznili, musel som tým pádom nahodiť do zápasu základnú zostavu. Bol to náročný zápas. Mali dvoch skvelých hráčov. Pijaček a Rendla to potiahli, ale aj ostatní hrali dobre. Do určitej miery my sme tréningový proces nemenili, mali sme len silnejšiu posilňovňu. Aktuálne sa pripravujeme na Bratislavu. Vrchol formy by sme chceli ukázať v sobotu.“

Marek Kardoš, tréner Projekt RD SVF: „Dnešný zápas splnil účel. Hrali sme veľmi dobre. Vzhľadom na mládežnícke družstvo, hráme neuveriteľné série za sebou. Nie je to už päť-šesť bodov, ale sú to dva-tri. Keď vyhrávate o štyri body, nemôžete si to skrátka dovoliť a hlavne s takýmto súperom. Namiesto toho, aby sme Prešov dostali pod tlak, my sme sa sami vyhadzovali. Splnili sme účel. Je vidieť, že ideme hore. Som spokojný. Ja dúfam, že to potvrdíme s družstvami ako sú Nitra a Banský Bystrica.“

Rozhodovali: Ivan Hudák, Peter Dunčko , čiaroví: Oleg Blicha, Petra Myšková

 
9.11.2023 | Autor: VK MIRAD UNIPO Prešov | Šport | čítané: 754 krát