Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Zdravotná sestra v práci pod vplyvom alkoholu

Jej správanie vyvolávalo pochybnosti o jej spôsobilosti.

Popoludní včerajšieho dňa (08.11.2023) v prešovskej nemocnici zdravotná sestra počas výkonu svojho povolania bola pod vplyvom alkoholu. Jej správanie vyvolávalo pochybnosti o jej spôsobilosti plne vykonávať zamestnanie a preto bola privolaná policajná hliadka, ktorá zamestnankyňu podrobila dychovej skúške. Výsledok dosiahol hodnotu 1,5 promile! 

Zdravotná sestra svojím mimoriadne nezodpovedným konaním mohla ohroziť život, alebo zdravie ľudí počas výkonu svojho povolania. Vydávala lieky pre pacientov, podávala infúzie, vykonávala odber krvi, ... Žena skončila v cele policajného zaistenia. Okresný vyšetrovateľ v Prešove na základe uvedeného začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, vykonáva všetky ďalšie potrebné procesné úkony. 

S alkoholom sa najčastejšie stretávame u vodičov. Nebezpečný je ale aj u ľudí, ktorí vykonávajú takéto alebo podobné zamestnanie, ktoré môže mať v konečnom dôsledku katastrofálny vplyv na zdravie či dokonca životy ľudí. Alkohol nepatrí k vodičom a taktiež v zamestnaní nemá miesto!

Mohlo by Vás zaujímať
Drogová trestná činnosť
Boli zadržané dve osoby, išlo o Prešovčanov vo veku 35 a 51 rokov.
Opitý vodič medzinárodnej kamiónovej dopravy
Vyšetrovateľ obvinil 34 ročného Bielorusa.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK