Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vojaci oslavovali Deň ozbrojených síl s deťmi

Pri príležitosti osláv Dňa ozbrojených síl SR dnes na tri hodiny otvorili svoje brány pre všetkých záujemcov Sokolovské kasárne, kde sídli Mechanizovaná brigáda generála Rudolfa Viesta.

Kukláči nahnali svojim zásahom niektorým deťom aj strach

Žiaci základných, stredných i materských škôl, ale aj všetci ostatní záujemcovia z Prešova i blízkeho okolia tak dostali príležitosť aspoň na chvíľu nazrieť do „kuchyne“ vojakom. Pripravená pre nich bola prehliadka vojenskej techniky, zásahových vozidiel, zbraní, nechýbala ale ani ukážka zásahu príslušníkov vojenskej polície. Tí bleskovým prepadom auta za zvuku škrípajúcich bŕzd a hlasných pokynov nahnali niektorým deťom aj strach. „Trochu som sa bála,“ priznala sa nám jedna z malých návštevníčok po tom, čo zasahujúci kukláči so zbraňami v rukách skončili svoju ukážku. Deti na Dni otvorených dverí ocenili aj to, že sa aspoň na chvíľu mohli dotknúť ozajstných zbraní, či sadnúť si do tanku. „Sedelo sa mi v ňom dobre. Je v ňom dosť miesta,“ skonštatoval po vystúpení z vojenského vozidla malý Tomáš. Deň otvorených dverí organizuje prešovská Mechanizovaná brigáda pri príležitosti Dňa ozbrojených síl SR každoročne a aj dnes očakávali v Sokolovských kasárňach účasť zhruba 800 detí.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK