PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20282/na_delni_sa_usilovne_pracuje.html

Na Delni sa usilovne pracuje

V prešovskom rekreačnom areáli Delňa aktuálne prebieha pravidelná údržba pred letnou sezónou. Nádrž prírodného kúpaliska, ale aj jej okolie sa vyčistia a opravené budú viaceré objekty. Brány areálu by sa mali verejnosti otvoriť už v priebehu júna.

V týchto dňoch sú brány prírodného kúpaliska Delňa v Prešove pre návštevníkov zatvorené, keďže v areáli prebieha pravidelná údržba z dôvodu prípravy na letnú sezónu. Tá začne 1. júla 2023.

K činnostiam, ktoré pracovníci vykonávajú v rámci tejto údržby, patrí čistenie dna Delne, oprava stavidla (systému, ktorý na konci Delne zadržiava vodu), rekonštrukcia móla (osadenie novej drevenej konštrukcie), oprava a renovácia vstupov do vody (betonáž schodíkov a renovácia zábradlia), ale aj oprava betónových plôch pod sprchami a pred kamenným bufetom.

Osadená bude nová unimobunka pri vstupe do areálu určená na vyberanie vstupného, keďže pôvodná je v zlom technickom stave, a z rovnakého dôvodu dôjde aj k likvidácii starých prezliekarní a osadeniu nových.

K uzavretiu areálu v tomto prípade dochádza najmä z hľadiska bezpečnosti, keďže sa v tejto zóne aktuálne pohybujú aj stavebné mechanizmy. Údržbu zabezpečuje celkovo 23 pracovníkov.

Vzhľadom na tieto nevyhnutné aktivity prosíme občanov o trpezlivosť. Správcovská spoločnosť Prešov Real, s. r. o. robí maximum pre to, aby boli všetky práce hotové čo najskôr.

Tešíme sa na vás už čoskoro!

 
12.5.2023 | Autor: Mesto Prešov | Kultúra a voľný čas | čítané: 834 krát