Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nové parkovisko a upravená plocha pred bytovými domami na ulici M. Čulena

V Prešove na ulici Marka Čulena došlo k úprave plôch pred bytovými domami č. 42-50. Obyvatelia sa môžu tešiť aj z nového parkoviska.

V stredu 10. 5. 2023 prebehlo v intraviláne mesta Prešov preberacie konanie stavby „Úprava plôch M. Čulena 42-50“. V rámci tejto stavby bola vybudovaná nová obojsmerná prístupová komunikácia v šírke 4,5 m a nové parkovisko.

Celková kapacita nového parkoviska je 28 parkovacích miest. Z tohto počtu je jedno miesto určené pre telesne postihnutých. Rozmery kolmých parkovacích miest sú 4,5 m x 2,5 m a rozmery miesta pre telesne postihnutých sú 4,5 m x 3,5 m. Parkovisko je ohraničené vyvýšeným cestným obrubníkom zo strany zelene a zapusteným záhonový obrubníkom zo strany prístupovej komunikácie. Podložie tvoria zatrávňovacie tvárnice.

Projekt bol financovaný z vlastných zdrojov vo výške 98 995,44 € s DPH.

K tejto stavbe došlo na základe potreby skultúrniť plochu, ktorá bola dlhodobo v nevyhovujúcom stave, či už po funkčnej alebo estetickej stránke.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK