Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovské internetové správy

Spoločnosť PIS, s.r.o. sprevádzkovala 1. septembra 2006 testovacia fázu lokálneho internetového spravodajstva pre región Prešova. Počas prvých dvoch týždňov si server, ktorý je úspešným pokračovateľom a nadstavbou portálu www.pis.sk získal priazeň viac ako 8 tisíc čitateľov, ktorí si prezreli takmer 50.000 stránok (impresií).

V projekte Prešovského internetového spravodajstva sa spájajú dve nosné myšlienky.
Prvou je potreba verejnosti mať zadarmo k dispozícii včasné, presné a pravdivé informácie lokálneho charakteru. Pre čitateľa a používateľa internetu je výhodou možnosť okamžitej reakcie či komentára k článku a možnosť sa k diskusii čitateľov vyjadrovať.
Druhou je potreba podnikateľov, kultúrnych organizácií, ale aj škôl a iných organizácií prezentovať svoje tovary, služby a iné informácie efektívne - za čo najnižšie ceny.
Projekt prešovských internetových správ má vysoké ambície tieto ciele sprostredkovať. Informačné technológie a informácie o aktuálnom dianí úzko súvisí. Z tejto myšlienky vznikol aj projekt lokálneho internetového spravodajstva. Veríme, že internet je to pravé médium, ktoré tieto požiadavky ideálne napĺňa. Prešovské internetové správy chcú osloviť ľudí priamo regióne. Výhodou však je, že internet a teda aj pis.sk nepozná hraníc. Regionálne spravodajstvo sa tak vie prostredníctvom siete dostať aj k ľudom, ktorí z rôznych príčin žijú mimo regiónu, ale sú lokálpatrioti a zaujíma ich dianie v meste Prešov a širšom okolí.

Súčasťou www.pis.sk je aj podnikateľský informačný servis, ktorý je prevádzkovaný v spolupráci s Mestom Prešov, Združením podnikateľov Slovenska, ale aj ďalšími podpornými podnikateľskými organizáciami, ktorý mesačne spracováva viac ako 20.000 dopytov. Unikátne je, že tieto informácie sú zároveň poskytované aj v Mestskom informačnom centre v Prešove a to buď osobne alebo telefonicky a to v troch svetových jazykoch.

PIS vznikla v roku 2001. Jej názov je skratkou pre Prešovskú informačnú spoločnosť, ale je to už aj názov portálu Prešovských internetových správ www.pis.sk.
Špecializujeme sa na informačné technológie a informačné systémy, ale aj na informácie v širšom slova zmysle. Hlavnou oblasťou našej činnosti je tvorba a prevádzka internetových denníkov, elektronických obchodov, virtuálnych galérií ale aj bežných internetových prezentácií a činnosti s tým súvisiacich ako napr. webhosting a webhousing. Toto naše know-how sme využili pri prevádzke Mestského informačného centra v Prešove, pretože ako profesionáli veríme, že informácie patria na web.

Štatistika z pis
www.pis.sk – najnavštevovanejšie lokálne internetové médium:
- viac ako 15.000 návštev mesačne
- viac ako 100.000 zobrazených stránok (impresií) mesačne
- viac ako 20.000 dopytov na katalóg podnikateľského servisu mesačne

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK