PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20254/presov_stars_run_v_sobotu_uzavrie_hlavnu_ulicu.html

Prešov Stars Run v sobotu uzavrie Hlavnú ulicu

V sobotu 29. apríla 2023 sa v Prešove uskutoční bežecké podujatie Prešov Stars Run. Vo večerných hodinách bude preto Hlavná ulica pre dopravu úplne uzavretá.

Hlavná ulica v Prešove bude 29. apríla 2023 v čase od 18.50 do 22.00 hod. pre dopravu úplne uzavretá. Uskutoční sa tu bežecké podujatie Prešov Stars Run.

Trolejbusové linky 1, 4, 5 a 8 budú nahradené autobusmi a pôjdu po obchádzkovej trase cez ulice Štefánikova, Okružná a Remscheidská. Všetky autobusové linky, ktoré premávajú cez Hlavnú ulicu, budú odklonené na obchádzkovú trasu cez ulice Štefánikova, Okružná a Remscheidská.

Všetky linky MHD na obchádzkovej trase obslúžia zastávky Okružná, Floriánova a Poliklinika. Linka 21/23 pôjde po trase Fintice – Rázcestie Kúty – Šafárikova, cintorín – Fakultná nemocnica – Okružná – Levočská – Malý Šariš. Linka 23/21 pôjde po trase Malý Šariš – Levočská – Okružná – Grešova – Fakultná nemocnica – Rázcestie Kúty – Fintice.

Prešov Running Series 2023 je bodovaná bežecká séria pozostávajúca z troch súťažných behov, ktoré sa uskutočnia v mesiacoch apríl, jún a august v obľúbených častiach mesta Prešov, ale aj mimo neho.

Hlavným cieľom je ľudom so záujmom o beh ponúknuť širšiu ponuku behov a pomôcť bežeckej komunite v Prešove, aby sa opäť zaktivizovala a nadobudla nový rozmer. Zapojiť sa do Prešov Running Series môžu všetky skupiny bežcov či už ide o aktívnych alebo hobby bežcov. Každý beh ponúkne 5 km a tiež 10 km trať.

Vyvrcholením série bude posledné, tretie podujatie, počas ktorého budú vyhodnotené celkové výsledky bežeckej série po kategóriách. Súčasťou Prešov Running Series 2023 bude aj tombola o hodnotné ceny. Všetci prihlásení bežci získajú po dobehu jednotlivých pretekov na mieru vyrobenú pamätnú medailu. Prvým trom bežcom a bežkyniam vo vypísaných kategóriách budú udelené trofeje, vecné ceny od sponzorov a partnerov podujatia.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov Františka Oľhu.

 
26.4.2023 | Autor: Mesto Prešov | Doprava | čítané: 1815 krát