Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Prešovskí volejbalisti sú krok od finále extraligy

V sobotu v Prešove pokračovala vyraďovacia fáza Niké Extraligy mužov. Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov dokázali zdolať Rieker UJS Komárno 3:1 (23:25, 26:24, 25:21, 25:18) a v semifinálovej sérii vedú už 2:0. Po roku opäť siahajú na ďalšiu účasť v súboji o majstrovský titul.

Do zápasu nastúpili lepšie Šarišania, avšak hostia dorovnali a v dramatickej koncovke prvého setu boli trpezlivejší. Druhý set sa ukázal ako kľúčový, kde práve pokazený záver zverencov trénera Chochoľáka neskôr mrzel, pretože priniesol súperovi psychickú výhodu. V treťom aj štvrtom sete už mali Digaňovci na ihrisku prevahu. Hrou aj výsledkom potešili zaplnenú tribúnu domácej športovej haly.
Najviac bodov si do štatistík pripísal domáci kapitán Michal Ščerba (22 bodov). Hráčom zápasu za Prešov sa stal nahrávač Samuel Goč. Hosťujúci tréner ocenil zo svojho družstva poľského univerzála Lukasza Szareka, ktorý pomohol svoju tímu 21-timi bodmi.

 
O postupe do finále môžu hráči Miradu rozhodnúť už v stredu (5.4.2023) na juhu Slovenska. Zápas v Komárne sa začne o 19:00 hod. Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Bol to ťažký a náročný zápas, ktorý sa rozhodoval v detailoch. Vyhrávame 2:0 v sérií, ale treba nám ešte vyhrať zápas v Komárne. Stále je to otvorené, stále je to ťažké, stále je to play-off. O to lepšie pre divákov. Som rád, a verím, že si to dnes užili nielen v hale, ale aj v televízii.“


Gabriel Chochoľák, tréner Rieker UJS Komárno: „Do zápasu sme dobre vstúpili. V prvom sete sme hrali výborne. V druhom sete sme boli trocha pozadu, ale dokázali sme vyrovnať v koncovke a podľa môjho názoru tam sa lámal chlieb. Nedokázali sme to vyhrať. Aj sme mali príležitosti, ale niekoľko malých nepresností nám nedovolili skórovať a nakoniec sme tento set prehrali. Postupne v treťom a štvrtom sete nám tých nepresností stále pribúdalo. Hráme s dvoma mladými nahrávačmi, ktorí nemajú tie skúsenosti, ale myslím, že sa s tým popasovali dobre. Dnes to nevyšlo. Postupne sa naša hra rozpadla. Koniec bol jasnou záležitosťou pre Prešov. Máme ešte zápas v stredu. Ideme sa naň pripraviť a skúsime zabojovať.“


Druhá semifinálová séria Myjavy a Bratislavy (stav série 0:1, na 3 víťazné zápasy) a súboj o konečné 5. miesto medzi Svidníkom a Prievidzou (stav série 1:0, na 2 víťazné zápasy) je na programe v pondelok.

Rozhodovali: Juraj Mokrý, Peter Malík, čiaroví rozhodcovia: Oleg Blicha, Maroš Sopko

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK