Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mesto Prešov upozorňuje na čiastočnú uzávierku na Požiarnickej ulici

Uzávierka, ktorá je plánovaná v termíne od 1. 4. 2023 do 25. 6. 2023, bude realizovaná v úseku od križovatky s ulicou 17. novembra po križovatku s ulicou Obrancov mieru. Ide o súčasť projektu Revitalizácia verejných priestranstiev - Námestie mládeže a Duchnovičovo námestie.

K plánovanej uzávierke dôjde z dôvodu vybudovania dlhého priečneho prahu pre chodcov a cyklistov, pre zvýšenie ich bezpečnosti. Dlhý priečny prah bude obsahovať aj prvky pre nevidiacich.

Obchádzková trasa určená nie je, keďže doprava bude vedená vo vedľajšom jazdnom pruhu.

Realizácia dlhého priečneho prahu je súčasťou projektu Revitalizácia verejných priestranstiev - Námestie mládeže a Duchnovičovo námestie, na ktorý bol mestu Prešov schválený nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 703 297,69 €.

Tento projekt, o ktorom sme už v minulosti informovali v článku "Verejné priestranstvá na Námestí mládeže a Duchnovičovom námestí čaká revitalizácia" na našom webe, rieši revitalizáciu verejného priestranstva, a to úpravou zelene, úpravou peších komunikácii, výmenou a doplnením prvkov drobnej architektúry a verejného osvetlenia. Úprava zelene bude pozostávať z výsadby stromov, živého plota, pôdokryvných drevín, kvetinovej výsadby trvaliek a cibuľovín. Verejné priestory budú doplnené o picie fontány a smart lavičky. Touto revitalizáciou bude obnovená plocha s rozlohou 13 781,5 m².

Cieľom projektu je zlepšiť kvalitu, funkčnosť, bezpečnosť a atraktivitu verejného priestranstva pre obyvateľov mesta Prešov, ako aj jeho návštevníkov.

 

Všetkých účastníkov cestnej premávky prosíme o rešpektovanie dopravných značiek a zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní uvedenou zónou.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK