PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20206/stanovisko_mesta_presov_k_ruseniu_posty_presov_4.html

Stanovisko mesta Prešov k rušeniu Pošty Prešov 4

Slovenská pošta pristúpila k rušeniu Pošty Prešov 4, ktorá bola z jej pohľadu finančne stratová. V Prešove tak z pôvodného počtu deväť ostáva naďalej v prevádzke osem pôšt.

V súvislosti so vzniknutou situáciou bolo mesto Prešov pripravené ponechať priestory v Obchodnom nákupnom centre Central a nájsť vhodnejšiu alternatívu pre prevádzku pošty.

Slovenskou poštou sme boli ubezpečení, že takmer všetky služby, na ktoré boli obyvatelia mesta Prešov doteraz zvyknutí, vybavia u svojho poštára, príp. poštového kuriéra.

V tejto veci sa primátor mesta Prešov František Oľha v januári zúčastnil rokovania na generálnom riaditeľstve Slovenskej pošty v Banskej Bystrici. Na tomto stretnutí sa mestu Prešov podarilo dohodnúť spomalenie procesu zatvárania ďalších pôšt, ktoré vykazujú zlé ekonomické parametre.

Zástupcovia mesta Prešov počas rokovania taktiež predniesli návrh preusporiadať umiestnenie prešovských pôšt tak, aby bola zachovaná, prípadne ešte zlepšená ich dostupnosť všetkým obyvateľom mesta Prešov. To však už ostáva na posúdení Slovenskej pošty.

 
24.3.2023 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 6050 krát