PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20205/do_kampane_hodina_zeme_sa_zapoji_aj_presov-_verejne_osvetlenie_zhasne_v_celom_meste.html

Do kampane Hodina Zeme sa zapojí aj Prešov, verejné osvetlenie zhasne v celom meste

Mesto Prešov sa pripája k celosvetovej iniciatíve Hodina Zeme, ktorá upozorňuje na globálne klimatické problémy, medzi ktoré patrí aj svetelné znečistenie.

V sobotu 25. marca 2023 v čase od 20:30 do 21:30 hod. sa uskutoční celosvetová kampaň Hodina Zeme, počas ktorej mestá a metropoly vypínajú verejné osvetlenie alebo niektoré významné iluminácie. Zhasnutím svetla na 60 minút sa vytvára symbolika spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

K tejto kampani sa pripája aj mesto Prešov. V sobotu 25. marca 2023 bude na 60 minút vypnuté verejné osvetlenie v celom meste, v čase od 20:30 do 21:30 hod.

Začiatky tejto celosvetovej akcie siahajú do roku 2007, keď sa uskutočnila v austrálskom Sydney. V súčasnosti sa Hodina Zeme koná vo viac ako 190 krajinách sveta. Táto kampaň vytvára platformu pre mobilizáciu ľudí, ktorí sa snažia presadzovať environmentálne priority na globálnej, regionálnej a miestnej úrovni.

Viac informácií o Hodine Zeme nájdete na ich webovej stránke.

 
24.3.2023 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 1142 krát