Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Mesto Prešov prevzalo do vlastníctva nehnuteľný majetok štátu

Mesto Prešov sa púšťa do procesov získavania pozemkov od štátu za účelom ďalšieho majetkovoprávneho vyrovnania nehnuteľností.

Z tohto dôvodu prednosta Okresného úradu Prešov Peter Harvan a primátor mesta Prešov František Oľha podpísali dňa 22. marca 2023 protokol o prevode majetku štátu do vlastníctva mesta Prešov.

Mesto tak bude môcť priamo poskytnúť danú nehnuteľnosť - pozemok do užívania svojim občanom.

„Považujem za veľmi dôležité, že nám zástupcovia štátu ponúkli túto možnosť, aby sme vedeli vysporiadavať a prichádzať k pozemkom pod verejnoprospešnými stavbami alebo za účelom realizácie verejnoprospešných stavieb na území mesta Prešov, čo si veľmi ceníme, “ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK