Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Jarné upratovanie v meste Prešov

Mesto Prešov informuje o realizácii zberu objemného odpadu z domácností pristavením veľkoobjemových kontajnerov.

Počas jarného upratovania v meste Prešov bude pristavených celkom 122 ks veľkoobjemových kontajnerov (ďalej „VOK“). VOK-y budú pristavované max. na dobu 48 hodín.

Zber objemného odpadu bude zabezpečený v 9-tich cykloch, v termíne od 11. 4. 2023 do 30. 4. 2023.

Pristavenie VOK-ov bude zabezpečené v súčinnosti so zmluvným partnerom mesta - spoločnosťou TSmP, a.s. v zmysle odsúhlaseného Harmonogramu pristavenia VOK-ov v meste Prešov – JARNÉ UPRATOVANIE 2023 (viď nižšie).

Rozmiestnenie veľkoobjemových kontajnerov nájdu Prešovčania aj v geografickom informačnom systéme mesta, WebGIS.

Po kliknutí na odkaz sa zobrazí samotné rozmiestnenie VOK-ov. Jednotlivé cykly sú odlíšené farbami. Pre viac informácií je potrebné rozkliknúť legendu na pravej strane stránky.

 

Do rozmiestnených VOK-ov je možné VKLADAŤ:

objemný odpad z domácností (nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu...)

Vedľa VOK-u je možné uložiť konáre.

 

Do rozmiestnených VOK-ov NEVKLADAŤ:

pneumatiky, elektroodpad (chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače, ...), nebezpečný odpad (akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, ...), drobný stavebný odpad, textil, oleje a tuky, oddelene vyzbieraný komunálny odpad z obalov a neobalových výrobkov, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov – t.j. obaly a neobalové výrobky z papiera, plastov, kovov, skla a kompozitných obalov na báze lepenky (kartónové krabice, detské vaničky, ...), biologicky rozložiteľný odpad (konáre, tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, zvyšky ovocia a zeleniny, ...).

Takýto odpad môžu občania odovzdať a uložiť na zberných dvoroch TSmP, a.s. na uliciach - Bajkalská 33 a Jesenná 3.

 

Kontakty - informácie a doplnenie VOK-ov

dispečer TSmP, a.s. (p. Bajus): 051 / 773 29 20, 0918 877 791

bezplatná infolinka: 0800 500 012

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK