Pondelok, 03. jún 2024
Meniny má Karolína | zajtra Lenka

Jarné upratovanie v meste Prešov

Mesto Prešov informuje o realizácii zberu objemného odpadu z domácností pristavením veľkoobjemových kontajnerov.

Počas jarného upratovania v meste Prešov bude pristavených celkom 122 ks veľkoobjemových kontajnerov (ďalej „VOK“). VOK-y budú pristavované max. na dobu 48 hodín.

Zber objemného odpadu bude zabezpečený v 9-tich cykloch, v termíne od 11. 4. 2023 do 30. 4. 2023.

Pristavenie VOK-ov bude zabezpečené v súčinnosti so zmluvným partnerom mesta - spoločnosťou TSmP, a.s. v zmysle odsúhlaseného Harmonogramu pristavenia VOK-ov v meste Prešov – JARNÉ UPRATOVANIE 2023 (viď nižšie).

Rozmiestnenie veľkoobjemových kontajnerov nájdu Prešovčania aj v geografickom informačnom systéme mesta, WebGIS.

Po kliknutí na odkaz sa zobrazí samotné rozmiestnenie VOK-ov. Jednotlivé cykly sú odlíšené farbami. Pre viac informácií je potrebné rozkliknúť legendu na pravej strane stránky.

 

Do rozmiestnených VOK-ov je možné VKLADAŤ:

objemný odpad z domácností (nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu...)

Vedľa VOK-u je možné uložiť konáre.

 

Do rozmiestnených VOK-ov NEVKLADAŤ:

pneumatiky, elektroodpad (chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače, ...), nebezpečný odpad (akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, ...), drobný stavebný odpad, textil, oleje a tuky, oddelene vyzbieraný komunálny odpad z obalov a neobalových výrobkov, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov – t.j. obaly a neobalové výrobky z papiera, plastov, kovov, skla a kompozitných obalov na báze lepenky (kartónové krabice, detské vaničky, ...), biologicky rozložiteľný odpad (konáre, tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, zvyšky ovocia a zeleniny, ...).

Takýto odpad môžu občania odovzdať a uložiť na zberných dvoroch TSmP, a.s. na uliciach - Bajkalská 33 a Jesenná 3.

 

Kontakty - informácie a doplnenie VOK-ov

dispečer TSmP, a.s. (p. Bajus): 051 / 773 29 20, 0918 877 791

bezplatná infolinka: 0800 500 012

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Dobro a práca, čo vás baví, sú receptom na dlhovekosť, odkazuje storočná pani Mária
Medzi storočných Prešovčanov sa v tomto roku zaradila aj pani Mária Prociková z Royovej ulice. Ku gratulantom sa pripojilo aj mesto Prešov.
K novým zastávkam pribudli aj moderné prístrešky
Mesto Prešov s pomocou európskych zdrojov zrekonštruovalo 4 zastávkové nástupištia na Sídlisku III. Vozidlá MHD tu majú konečne vybudovaný vlastný pruh, ktorým zachádzajú k zastávke a nebránia tak v jazde autám za nimi. Na dvoch zastávkach boli dodané aj štyri kusy prístreškov a city-lightov najnovšej generácie.
Linky 4, 8 a 38 budú premávať v prázdninovom režime
DPMP, a.s. informuje cestujúcich, že od 3. júna 2024 budú linky 4, 8 a 38 premávať v prázdninovom režime.
Prešovčania zahlasovali za projekty participatívneho rozpočtu
V Prešove prebieha pilotný ročník participatívneho rozpočtu. Verejnosť hlasovala za 9 projektov, medzi ktoré sa prerozdelí viac ako 40-tisíc eur. Jednotlivé projekty môžu žiadatelia začať realizovať už v júni 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK