Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Podvedená 84 ročná žena prišla o viac ako 4.000,-Eur

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.

Včera (20.03.2023) popoludní bola telefonicky kontaktovaná 84 ročná žena, žijúca na Ul. Prostějovskej, v Prešove. Volal jej neznámy muž na pevnú linku, predstavil sa ako pracovník pošty s tým, že jej bude v krátkom čase doručený list. Muž sa dôchodkyne pýtal, na ktorom poschodí býva a či býva sama, žena mu s dôverou pravdivo odpovedala. Krátko na to Prešovčanka bola opäť telefonicky kontaktovaná ženou, ktorá sa predstavila ako , ,polícia“. Tá dôchodkyni povedala, aby sa zamkla, nakoľko ju chcú okradnúť. Neznáma žena povedala staršej pani, aby všetky cennosti, peniaze i dôležité doklady čo má doma dala do nejakej tašky a aby ju vyhodila von oknom. Pani do tašky vložila peniaze i osobné doklady a vyhodila tašku von oknom.

Oklamanej Prešovčanke tak vznikla škoda vo výške viac ako 4. 000, -Eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Zákon pre páchateľa takéhoto zločinu stanovuje trest odňatia slobody na tri až desať rokov!

Mohlo by Vás zaujímať
Vozidlo v protismere, vodič pod vplyvom alkoholu
Výsledok presiahol 2,8 promile!
Strelca polícia zadržala
V jednom z prešovských pohostinstiev mal 50 ročný muž vystreliť zo zbrane.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK