PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20164/pri_lupezi_v_byte_v_presove_dvaja_pachatelia_zbili_muza-.html

Pri lúpeži v byte v Prešove dvaja páchatelia zbili muža.

K zločinu lúpeže došlo v piatok (03.02.2023) vo večerných hodinách v jednom z bytov na Ul. Tarasa Ševčenka, v Prešove.

Zločin bol spáchaný formou spolupáchateľstva, dvaja muži v byte napadli jedného muža. Jeden z útočníkov ho opakovane udieral po tvári a druhý ho železnou tyčou udrel po nohe. Všetko preto, lebo napadnutý muž im odmietol dať peniaze. 

Tie si útočníci nakoniec sami vzali z vrecka bundy napadnutého muža a vyhnali ho z bytu preč. Poškodený muž našťastie neutrpel zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Polícia sa prípadom začala okamžite zaoberať a mužov podozrivých zo spáchanie tohto zločinu v krátkom čase zadržala. 

Išlo o 33 ročného muža a 41 ročného muža, obaja z Prešova. Muži skončili v cele policajného zaistenia, kde boli s nimi vykonávané procesné úkony smerujúce k objasneniu skutku. 


Okresným vyšetrovateľom im bolo obom vznesené obvinenie zo zločinu lúpeže. 33 ročný Prešovčan bol obvinený aj z trestného činu útoku na verejného činiteľa, nakoľko pri jeho zadržaní policajnou hliadkou bol agresívny a napriek opakovanej výzve zo strany polície aby upustil zo svojho konania začal s policajtmi zápasiť a zaútočil na jedného z policajtov, ktorému spôsobil zranenie. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

 
6.2.2023 | Autor: mjr. Ing. Jana Ligdayová | Mesto Prešov | čítané: 1024 krát