Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovské firmy modernizujú verejné osvetlenie v Tbilisi

Mesto Prešov prijalo minulý piatok (16. 12. 2022) návštevu v súvislosti s projektom modernizácie verejného osvetlenia v meste Tbilisi.

rimátor mesta Prešov privítal na pôde Mestského úradu v Prešove predstaviteľov dvoch prešovských firiem, ktoré zabezpečia moderné verejné osvetlenie v hlavnom meste Gruzínska, konateľa LED-SOLAR, s.r.o. Jaroslava Jaduša a riaditeľa SEAK, s.r.o. Heliodora Macka, a rovnako ekonomického riaditeľa MsÚ v Tbilisi Gaioza Talakvadzea a riaditeľa Tbilservice Group LTD Davida Pachuliu. V rámci tohto ambiciózneho projektu bude mať firma LED-SOLAR, s.r.o. v kompetencii dodávku svietidiel a SEAK, s.r.o. riadiaci systém verejného osvetlenia.

„Ide o výnimočný projekt strednej a východnej Európy, ktorý prinesie rozvoj investícií a prácu pre každého, kto sa tohto projektu zúčastní. Je úžasné, že dve prešovské firmy dokážu zabezpečiť verejné osvetlenie v metropole Gruzínska. Budem veľmi rád, ak takýchto firiem, šíriacich dobré meno nášho mesta, bude v budúcnosti len pribúdať, “ uviedol primátor mesta František Oľha.


Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK