Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mesto Prešov je plne pripravené na zimnú údržbu

Zimná údržba v meste Prešov trvá od 1. novembra 2022 do 31. marca 2023. Mesto Prešov na údržbu ciest a chodníkov opäť použije ekologický materiál.

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Zimnú údržbu chodníkov zabezpečuje dodávateľská spoločnosť Záhrada REAL, s.r.o.

Mesto Prešov má pripravené operačné plány zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov, v ktorých sú zahrnuté všetky náležitosti zabezpečenia zimnej údržby, vrátane organizačného zabezpečenia, vecného zabezpečenia, rozdelenia skládok posypového materiálu a telefónneho spojenia.

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. má vypracovaných 6 trás zimnej údržby, ktoré reálne pokrývajú všetky komunikácie v majetku mesta. Cieľom je zabezpečiť zjazdnosť mestských ciest v požadovanej kvalite a v rámci reakčných časov určených operačným plánom zimnej údržby.

Na zimnú údržbu ciest a chodníkov máme do konca roka 2022 vyčlenených vyše 121 000 €. K dispozícii máme 100 ton posypovej soli a 550 ton štrku. Zimnú údržbu ciest a chodníkov zabezpečuje 70 pracovníkov.

Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne je zabezpečený ekologický posypový materiál, t.j. chlorid horečnatý spolu so zeolitom fr. 2-4 mm.

Na zimnú údržbu ciest v meste Prešov sú zabezpečené 4 veľké sypače s radlicami a 2 menšie sypače s radlicami určené pre medziblokové priestory.

Na zimnú údržbu chodníkov je pripravených 16 mechanizmov (2x multicar - pluh + sypač; 4x traktor John Deere pluh + sypač; 2x traktor Zetor pluh + sypač; 1x John Deere - pluh + ručný posyp z korby; 1x mercedes - kefa predná na sneh; 1x UNC – nakladač; 5x autá na prevoz pracovníkov, ktorí zabezpečujú ručné čistenie schodov, priechodov pre chodcov a zastávok MHD).

V meste Prešov máme 223 km mestských komunikácií a približne 270 km chodníkov.

Nonstop linka dispečingu zimnej údržby: 0905 963 277

 

ilustračné foto: MsÚ Prešov

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK