Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Mesto Prešov je plne pripravené na zimnú údržbu

Zimná údržba v meste Prešov trvá od 1. novembra 2022 do 31. marca 2023. Mesto Prešov na údržbu ciest a chodníkov opäť použije ekologický materiál.

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Zimnú údržbu chodníkov zabezpečuje dodávateľská spoločnosť Záhrada REAL, s.r.o.

Mesto Prešov má pripravené operačné plány zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov, v ktorých sú zahrnuté všetky náležitosti zabezpečenia zimnej údržby, vrátane organizačného zabezpečenia, vecného zabezpečenia, rozdelenia skládok posypového materiálu a telefónneho spojenia.

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. má vypracovaných 6 trás zimnej údržby, ktoré reálne pokrývajú všetky komunikácie v majetku mesta. Cieľom je zabezpečiť zjazdnosť mestských ciest v požadovanej kvalite a v rámci reakčných časov určených operačným plánom zimnej údržby.

Na zimnú údržbu ciest a chodníkov máme do konca roka 2022 vyčlenených vyše 121 000 €. K dispozícii máme 100 ton posypovej soli a 550 ton štrku. Zimnú údržbu ciest a chodníkov zabezpečuje 70 pracovníkov.

Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne je zabezpečený ekologický posypový materiál, t.j. chlorid horečnatý spolu so zeolitom fr. 2-4 mm.

Na zimnú údržbu ciest v meste Prešov sú zabezpečené 4 veľké sypače s radlicami a 2 menšie sypače s radlicami určené pre medziblokové priestory.

Na zimnú údržbu chodníkov je pripravených 16 mechanizmov (2x multicar - pluh + sypač; 4x traktor John Deere pluh + sypač; 2x traktor Zetor pluh + sypač; 1x John Deere - pluh + ručný posyp z korby; 1x mercedes - kefa predná na sneh; 1x UNC – nakladač; 5x autá na prevoz pracovníkov, ktorí zabezpečujú ručné čistenie schodov, priechodov pre chodcov a zastávok MHD).

V meste Prešov máme 223 km mestských komunikácií a približne 270 km chodníkov.

Nonstop linka dispečingu zimnej údržby: 0905 963 277

 

ilustračné foto: MsÚ Prešov

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Dobro a práca, čo vás baví, sú receptom na dlhovekosť, odkazuje storočná pani Mária
Medzi storočných Prešovčanov sa v tomto roku zaradila aj pani Mária Prociková z Royovej ulice. Ku gratulantom sa pripojilo aj mesto Prešov.
K novým zastávkam pribudli aj moderné prístrešky
Mesto Prešov s pomocou európskych zdrojov zrekonštruovalo 4 zastávkové nástupištia na Sídlisku III. Vozidlá MHD tu majú konečne vybudovaný vlastný pruh, ktorým zachádzajú k zastávke a nebránia tak v jazde autám za nimi. Na dvoch zastávkach boli dodané aj štyri kusy prístreškov a city-lightov najnovšej generácie.
Prešovčania zahlasovali za projekty participatívneho rozpočtu
V Prešove prebieha pilotný ročník participatívneho rozpočtu. Verejnosť hlasovala za 9 projektov, medzi ktoré sa prerozdelí viac ako 40-tisíc eur. Jednotlivé projekty môžu žiadatelia začať realizovať už v júni 2024.
Linky 4, 8 a 38 budú premávať v prázdninovom režime
DPMP, a.s. informuje cestujúcich, že od 3. júna 2024 budú linky 4, 8 a 38 premávať v prázdninovom režime.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK