Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov nedokázali nadviazať na úvodné víťazstvo v sezóne a podľahli Komárnu

Na domácej palubovke podľahli úradujúcemu majstrovi z Komárna 1:3 po setoch (26:28, 25:22, 16:25, 21:25). Dohrávka 6. kola Niké Extraligy mužov bola posledným domácim zápasom kalendárneho roka. V decembri ich čakajú 3 ligové zápasy na ihriskách súperov a štvrťfinále turnaja o Slovenský pohár.

Najviac bodujúcim hráčom zápasu sa stal Marek Gergely, ktorý si do štatistík zapísal 27 bodov. Na strane domácich pomohol svoju družstvu kapitán Michal Ščerba, ktorý bodoval spolu 21-krát.

 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Dnes nám nefungoval servis vôbec. Z pozície hráčov dnes komplexne zahral len Michal Ščerba. Na útoku sme dnes boli doslova impotentní, či už sa to týka univerzálov, v neskoršej fáze blokárov, ktorí musia niekedy prevziať zodpovednosť. Komárno hralo odvážne a my sme naopak nezaútočili tak, ako by sme mali.“


Gabriel Chochoľák, tréner Rieker UJS Komárno: „ Odveta vyšla podľa predstáv. Máme za sebou ťažké obdobie, keďže v poslednej dobe sme mali veľa zápasov po sebe. Mali sme málo času na tréning, o to viac sa teším, že sme dokázali v Prešove vyhrať. V Prešove sa nikdy nehrá ľahko. Dnes sme navyše nemali Ema Kohúta, ktorú ma problémy s kolenom - nič vážne, ani Šimon Paty – Nagy nevycestoval. O to viac sa dnes teším. S výkonom som spokojný.“


František Ogurčák, MVP Rieker UJS Komárno: „Mali sme v zápase série bodov a to musíme zlepšiť, ak nechceme dostávať štyri – päť bodov po sebe, hlavne, keď vedieme. Na tomto musíme ešte popracovať. Hrali sme dobre blok a obranu. Myslím, že sme mali aj správny balanc na servise, niektorí zatlačili, niektorí zas nie. To nám zas až tak neuškodili, pretože sme to následne obranou dokázali dotiahnuť späť. Dnes to bol dobrý kolektívny výkon.“


Matúš Suchanič, MVP VK MIRAD UNIPO Prešov: „Podľa mňa dnes nebolo Komárno až tak lepšie, skôr my sme sa sami dostávali pod tlak. Kopili sme množstvo chýb, lopty sme v obrane mali jednoducho vybrať a následne dohrať. Chýbal nám dnes “hec“, trocha tej emócie. Išla z nás unavenosť. Neviem, čím to bolo, to by mal asi usúdiť tréner podľa tréningov. Dnes sme bojovali sami zo sebou viac, ako s Komárnom.“

Rozhodovali: Peter Tiňo, Ľuboslav Soták.

Čiaroví: Petra Myšková, Filip Duda,

Zápas sledovalo 272 divákov.

Foto: Veronika Mihaliková

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK