Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

56. ročník Prešovskej hudobnej jesene sa bude niesť v mládežníckych tónoch

Tradičné kultúrne podujatie Prešovská hudobná jeseň oslavuje svoj 56. ročník. Tento rok však omladne v štýle hudobných zoskupení mladej generácie. Počas piatich večerov sa v historickej sále Parku kultúry a oddychu predstavia slovenské mládežnícke umelecké kolektívy, ktoré ju rozozvučia klasickou hudbou v inovatívnom prevedení.

Koniec septembra prinesie jedinečné koncerty Prešovskej hudobnej jesene. Park kultúry a oddychu už tradične organizuje umelecké podujatie plné intenzívnych hudobných zážitkov, na ktoré sa môžete tešiť v podobe piatich výnimočných koncertov.

56. ročník Prešovskej hudobnej jesene sa bude niesť v mládežníckych tónoch29.9.2022 o 19.00 hod. Večer s opernou a operetnou hudbou
Úvodný koncert Prešovskej hudobnej jesene bude zároveň aj jedným z podujatí v poradí už 7. Poľských dní v Prešove. Park kultúry a oddychu preto bude hostiť 2 poľské umelkyne – Julitu Ziółko (soprán) v klavírnom doprovode Joanny Steczek.

12.10.2022 o 19.00 hod. Potulky hudbou s MUSICOU NOBIS
Komorné zoskupenie MUSICA NOBIS tvorí deväť mladých profesionálnych hudobníkov, ktorých spojila láska ku komornej hudbe a túžba prezentovať ju svojmu okoliu. Toto zoskupenie tvoria sláčikové nástroje, husle, viola, violončelo a kontrabas, ktoré sú obohatené o farebné tóny klarinetu a flauty. Aj kvôli tomuto nezvyčajnému spojeniu nástrojov ponúka Musica Nobis pomerne pestré repertoárové možnosti. V programe Potulky hudbou nám predvedú skladby od baroka, cez romantizmus až po tvorbu súčasných hudobných skladateľov.

19.10.2022 o 19.00 hod. Ľudové Mladistvá – Spojenie jazzu a folklóru
Hudobný projekt skladateľa a klaviristu Martina Majla Štefánika je originálnou kombináciou tradičnej ľudovej a folklórnej hudby s prvkami jazzu, vážnou a modernou hudbou. Netradičné umelecké zoskupenie sľubuje jedinečný a nezabudnuteľný hudobný zážitok.

2.11.2022 o 19.00 hod. Večer so sláčikovým kvartetom
Sláčikové kvarteto ART je umelecké teleso mladých hudobníkov, ktoré vzniklo na pôde Žilinského konzervatória v roku 2013 a dnes ho tvoria profesionálni mladí umelci, ktorí pôsobia ako členovia v Štátnom komornom orchestri v Žiline, ale majú uplatnenie aj na pedagogickej pôde. Zo svojho širokého repertoáru na koncerte predvedú klasickú aj populárnu hudbu.

9.11.2022 o 19.00 hod. Koncert kapely Dis is Markéta
Záverečným koncertom 56. Prešovskej hudobnej jesene bude koncert zoskupenia Dis is Markéta. Mladá slovenská kapela je „komponovaná“ vynikajúcimi hudobníkmi z rôznych hudobných svetov. V ich tvorbe sa spája folklór s klasickou aj experimentálnou hudbou – od autentickej sugestívnej piesne, cez silné ľudové nápevy v rôznych zvukových obmenách a náladách až po netradičné hudobné kompozície.

Organizátorom podujatia je Park kultúry a oddychu. Koncerty z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Viac informácií o koncertoch nájdete na https://podujatia.pkopresov.sk/

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK