PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20106/objasnena_lupez_87_rocneho_muza_v_presove.html

Objasnená lúpež 87 ročného muža v Prešove

V stredu (21.09.2022) krátko pred 20-tou hodinou došlo k lúpežnému prepadnutiu 87 ročného muža.

Na základe tejto udalosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľ na Ul. Grešovej v Prešove, v podchode jedného z bytových domov pristúpil k staršiemu mužovi a sotil do neho.

Muž spadol na zem kde ho páchateľ pridržal, aby sa muž nemohol hýbať a prehľadal ho. Vzal mu peňaženku, v ktorej boli doklady i finančná hotovosť. Páchateľ potom z miesta činu ušiel! Napadnutý muž našťastie nebol zranený.

Polícia už dve hodiny po skutku zadržala osobu podozrivú zo spáchania tohto trestného činu, išlo o 43 ročného muža z Kendíc. Bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Na základe získanej dôkaznej situácie mu bolo vznesené obvinenie zo zločinu lúpeže. Obvinený muž sa násilím zmocnil cudzej veci na chránenej osobe. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Okresným vyšetrovateľom bol spracovaný podnet podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby, s čím sa sudca stotožnil.

 
28.9.2022 | Autor: mjr. Ing. Jana Ligdayová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1370 krát