Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Začína sa rekonštrukcia cesty nad podchodom na Sekčovskej ulici

Komunikácia na Sekčovskej ulici, v časti nad podchodom, prejde kompletnou rekonštrukciou. Hlavná cesta na tejto ulici bude od 12.9.2022 čiastočne uzavretá a prejazdný bude len jeden jazdný pruh. Zároveň dôjde k dočasnej výluke trolejbusovej dopravy na celej ulici a k úprave trasy linky MHD č. 4. DPMP pre cestujúcich zabezpečí novú kyvadlovú linku č. 4A.

Mesto Prešov začne v najbližších dňoch s rekonštrukciou cesty na Sekčovskej ulici, ktorá sa bude týkať úseku v dĺžke približne 20 metrov, nad podchodom pre peších.

Vykonaná sonda odhalila, že v podchode na Sekčovskej ulici nebola už od čias jeho výstavby zaizolovaná vrchná betónová konštrukcia podchodu, v dôsledku čoho dochádza k zatekaniu.

Rekonštrukcia bude rozdelená do dvoch etáp, aby bola prístupná dostatočná šírka komunikácie pre zabezpečenie premávky cez daný úsek cesty.  Doprava bude vedená striedavo približne v polovici profilu vozovky. Zastávka MHD „Vansovej“ v smere na Šalgovík sa dočasne presunie za priechod pre chodcov.  V tomto úseku sa preruší cyklochodník a nástupná plocha pre cestujúcich sa dočasne spevní. V tejto súvislosti žiadame všetkých vodičov, aby sa riadili osadeným dočasným dopravným značením.

 

Zmeny v režime MHD

Od pondelka 12. septembra 2022 bude z dôvodu rekonštrukcie podchodu na Sekčovskej ulici (pri zastávke MHD Vansovej) upravená premávka  trolejbusovej linky č. 4. Trolejbusy na linke č. 4 budú premávať v trase Sídlisko III  - Clementisova – Trojica – Železničná stanica – Lesnícka – Martina Benku – Jurkovičova – Sibírska a späť. Zriadená bude autobusová kyvadlová linka č. 4A, ktorá bude premávať v trase Pod Šalgovíkom – Laca Novomeského – Martina Benku a späť.  Prestup cestujúcich z linky č. 4 na 4A a naopak bude zabezpečený na zastávke Martina Benku. Úprava sa dotkne aj posledných večerných spojov na linkách č. 8 a č. 10, (viac informácií je k dispozícii v aktualizovanom cestovnom poriadku v prílohe). Z dôvodu dopravnej situácie súvisiacej s obmedzeniami premávky na Sekčovskej ulici môže dochádzať k meškaniam spojov pri prestupoch, a preto žiadame všetkých cestujúcich o trpezlivosť.

 

Rekonštrukčné práce na Sekčovskej ulici

V rámci rekonštrukcie bude zrealizované vybúranie pôvodnej konštrukcie cestnej komunikácie a chodníkov v celej hrúbke až po konštrukciu železobetónovej mostovky. V časti trávnatých plôch nad podchodom budú vybraté násypy v celej hrúbke. Odkrytá mostovka sa následne obrokuje, očistí a povrch sa vyspraví maltou, respektíve betónom. Na takto pripravený povrch sa aplikuje nová hydroizolácia mostovky. Následne na mieste pribudnú nové vrstvy vozovky, chodníka, cyklochodníka a vrstvy zelených pásov, vrátane nových obrubníkov na rozhraní povrchov.

Stavené práce zrealizuje spoločnosť LPTEX, s.r.o.  Celková cena rekonštrukcie je 111 836,26 eur s DPH. Práce potrvajú do konca novembra 2022.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Jarné prázdniny má aj prešovská MHD
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že od pondelka 26. februára do piatku 1. marca 2024 bude MHD v Prešove premávať v prázdninovom režime.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Parkovanie pri amfiteátri bude dočasne obmedzené
Mesto Prešov informuje vodičov, že v dňoch od 21. do 23. februára 2024 nebude možné zaparkovať na parkovisku pri amfiteátri.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK