PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20078/fc_tatran_presov_vyhral_v_prvom_domacom_zapase_sezony_proti_petrzalke.html

FC Tatran Prešov vyhral v prvom domácom zápase sezóny proti Petržalke

V sobotu 13. augusta sa na štadióne v Ličartovciach v prvom domácom zápase sezóny podarilo Prešovu otočiť nepriaznivé skóre 0-1 na víťazných 2-1.

Po štyroch zápasoch klubu FC Tatran Prešov, ktoré odohrali na ihriskách súpera sa konečne dočkali aj svojho prvého zápasu na "vlastnej pôde." Tatran sa predstavil na ich dočasnom domove na štadióne v Ličartovciach.

Klub, ale aj jeho fanúšikovia v posledných týždňoch intenzívne pracovali na zveľaďovaní tohto štadióna. Natieral sa plot, osadzovali sa nové sedačky a z chátrajúceho štadióna sa stal štadión, ktorý spĺňa podmienky pre II. ligu.

Zápas na štadión prilákal vyše 1000 ľudí. Už po 14. minútach hry po presnom voleji Harbu viedla Petržalka. Prešovu sa ešte do polčasu podarilo skóre vyrovnať na 1-1 po góle hlavou od Andriča.

V druhom polčase sa hralo zo strany na stranu a až v 80. minúte po centri do vnútra šestnástky Petržalky Horváth bezproblémovo skóroval. Tento gól vyvolal veľké vášne na lavičke Petržalky, ktoré rozhodca Dohál trestal. Červenú kartu uvidel tréner Petržalky Ján Haspro a aj jeho asistent Ivan Minčič.

V závere zápasu sa už nič závažnejšie neudialo a Tatran Prešov si v ich prvom domácom zápase pripísal na svoje konto 3 body.

Dostali sme gól v skorých minútach. Pred dobrou kulisou sa nám podaril obrat. Diváci nám v tom pomohli. Veľmi pekne im za to ďakujem. Chcem poďakovať aj hráčom za bojovnosť a srdiečko, ktoré dali do zápasu. Stretnutie nemalo najvyššiu hernú kvalitu, ale v bojovnosti sme Petržalku predčili a zaslúžene vyhrali, " povedal po zápase tréner FC Tatran Prešov Marek Petruš.

FC Tatran Prešov sa opäť doma predstaví 27. augusta v zápase proti Trebišovu.

Zostavy:
FC Tatran Prešov: Andrič, Baran (C), Dolný, Horváth, Jendrek, Keresteš, Knurovský, Milunovič, Nemtinov, Petko, Šimko
Náhradníci: Gaitanidis, Hatok, Ivanko-Macej, Karas, Kuchynsky, Olejár, Pribula, Škrepták

FC Petržalka: Harba, Kunik, Lasik, Obročník, Pittner, Privel, Sliacky, Sokol, Stašík, Štefanec, Sukhar,
Náhradníci: Bobrovský, Gerebenits, Kohút, Krížik, Petrišák, Piroska, Spáčil, Tomovič, Tóth,


Článok vznikol v spolupráci s dr.futbal

 
15.8.2022 | Autor: dr.futbal | Šport | čítané: 1519 krát