Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Folklórny súbor Solivarčan oslavuje 10. výročie

Umelecké teleso sídliace na Solivare tento rok oslavuje významné výročie. Už 10 rokov združuje talentovaných spevákov, tanečníkov a hudobníkov, ktorých okrem talentu spája aj veľká láska k folklóru.

Kúzlo tanečných prvkov v znení tónov známych ľudových skladieb odovzdáva FS Solivarčan milovníkom tradícií už celé desaťročie.

Folklórny súbor Solivarčan funguje pod vedením Mgr. Tatiany Košarišťanovej a Juliány Richtárikovej, ktoré každý rok s úsmevom vítajú nových členov. Všetkým nadšencom tanca i spevu venujú svoj čas, energiu a odovzdávajú im vzácne čaro folklóru.

Do sveta ľudovej kultúry, obyčajov i tradícií vtiahol súbor mnohých mladých ľudí, študentov a učaroval aj najmenším, keď sa postupne vytvoril DFS Solivarik.

Nádejní umelci s obrovskom radosťou, nadšením a pevným odhodlaním tancujú, spievajú a rozdávajú úsmevy na rôznych vystúpeniach, spoločenských akciách i oslavách nielen v rodnom Prešove, ale aj za hranicami okresu či republiky.

Folklórny súbor Solivarčan oslavuje 10. výročiePre mnohých členov sa PKO na Solivare, ktoré je centrom pravidelných tréningov, stalo druhým domovom. Za desať rokov vznikli pevné priateľstvá, nádherné tance a množstvo precíznych choreografií. Z hobby sa folklór časom vryl do sŕdc všetkých členov a dnes je súčasťou života, ktorá píše vlastnú históriu neobyčajnej lásky, radosti i silnej emócii, kde sa kvapky potu menia na slzy šťastia a hrdosti.

„Ďakujeme našim vedúcim, Julke a Táni, za dar priateľstva, ochotu, podporu a hodiny spoločných tréningov plné smiechu i driny. Ďakujeme, že ste nám otvorili dvere do výnimočného sveta, kde sa tanec mení v umenie," odkazujú folkloristi FS Solivarčan.

 

 

text: Lýdia Dragoňová a Tamara Petrová

členky FS SOLIVARČAN


 

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK