Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Šachový sviatok v Prešove je opäť na obzore

V termíne od 4.8. do 8.8.2022 sa na ZŠ Šmeralova uskutoční už 15. ročník Medzinárodného šachového turnaja PREŠOV OPEN 2022, ktorý je zároveň aj neoficiálnym Krajským majstrovstvom v šachu jednotlivcov.

Obľúbený šachový turnaj je naplánovaný už tradične počas prvého augustového víkendu. Pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej ho pre milovníkov kráľovskej hry z Prešova a širšieho okolia pripravili organizátori z usporiadajúceho Prvého šachového klubu Prešov. Aj napriek organizačným komplikáciám (2x vynútená zmena hracej miestnosti) sa rysuje aj v tomto ročníku veľmi zaujímavá účasť.

Hrať sa bude na ZŠ Šmeralova 25 v Prešove. Zatiaľ je prihlásených približne 75 hráčov, z toho 17 nad 2000 ELO a 8 nad 2100 ELO. Schyľuje sa na kvalitný a vyrovnaný priebeh turnaja. Ozdobou bude účasť domáceho veľmajstra Mikuláša Maníka, 12-násobného majstra Slovenska v bleskovej hre, či Jána Smoleňa z Aquamarínu Podhájska s ELO 2411, ale i ďalších mladých ambicióznych súperov. Svoje zručnosti predvedú Lukáš Varga z Košíc, Martin Lednický z Rajeckých Teplíc, Poliak Wisniewski i mladé "pušky" z domáceho oddielu - Adam Novotný, Jakub Kovaľ, Kristián Haborák, Benjamín Kardis. Prekvapiť môže aj Peter Orosi, obhajca prvenstva z roku 2019 z Doprastavu Bratislava. Najväčšou skupinou budú najmä mladí hráči zo Slávie PU Prešov, ktorých bude 18.

Otvorenie turnaja a 1. kolo bude v hracej miestnosti – jedálni ZŠ Šmeralova, dňa 4.8.2022 o 10:00 hod., 2. kolo sa odohrá popoludní od 16:00 hod., ďalšie kolá v piatok, sobotu a nedeľu sú naplánované predpoludním o 9:00 hod. a popoludní o 15:00 hod. Vstup na podujatie je voľný. 

Súčasťou podujatia bude v piatok, 5.8.2022, približne o 19:00 hod., bleskový turnaj, ktorého sa môžu zúčastniť aj hráči, ktorí nebudú účastníkmi hlavného turnaja.

Na stretnutia pri šachovniciach sa za organizátorov na všetkých teší riaditeľ turnaja Jaroslav Bánoci.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK