Utorok, 04. jún 2024
Meniny má Lenka | zajtra Laura

Prešov Karate Kids opäť bodovali na vrcholových slovenských súťažiach!

Začiatkom mája sa PRESOV KARATE KIDS z JUNIORU PREŠOV zúčastnili MAJSTROVSTIEV SLOVENSKA KADETOV A JUNIOROV 2022, ktoré sa uskutočnili dňa 07.05.2022 v Bratislave.

So ziskom dvoch strieborných a 5 bronzových medailí, vrátane medailového umiestnenia družstva kadetiek v športovom zápase, mladí Prešovčania nesklamali očakávania trénerov. Aj napriek väčšej maródke v tíme JUNIORU, PRESOV KARATE KIDS potvrdili opäť chuť po víťazstvách a po súťažení. Viacerí zviedli tvrdé súboje s konkurenciou, ktorá bola na tomto vrcholovom podujatí ťažká. Nesklamali Melánia Laciová a Čonka, potešili Krajňák, Kašprišin, Jalowiczorová, Lachkovičová a aj Salaganičová v družstvách.

V uvedenom víkende, sa následne v nedeľu uskutočnilo v Bratislave aj 2.kolo SLOVENSKÉHO POHÁRA ŽIAKOV. Tu bodovalo a medaily bralo osem PRESOV KARATE KIDS, pričom presnejšie v rámci “medailo-zberu”, mladí Prešovčania získali 2 zlaté, 2 strieborné a 3 bronzové medaily. Aj napriek väčšej spomínanej maródke v tíme Prešovčanov, aj naše mladšie PRESOV KARATE KIDS, potvrdili opäť príslušnosť k slovenskej špičke, kde v svojich kategóriách, zviedli množstvo tvrdých súbojov. Potešili Maxim a Kryštof Baluchovci, Tobias a Christian Gerdovci, Vanessa Šucová a Anastasia Kopytko.

Poslednou májovou akciou pre mladých karatistov z Prešova, bol Memoriál Michala Bozogáňa, ktorý sa uskutočnil dňa 14.05.2022, v Košiciach. Uvedená súťaž mala už svoj 14. ročník, pričom súťaže sa zúčastnilo 33 klubov, z 5 štátov. Karate klub Junior Prešov, získal celkové 4.miesto v celkovom bodovaní všetkých klubov !! Celkový počet medailí získaných pre Prešovčanov v tvrdej konkurencii bol 1 zlatá, 4 strieborné a 7 bronzových medailí. [B][Dokopy tak PRESOV KARATE KIDS získali 12 medailí. Potešili Soňa Bdžochová, Tobias Gerda, Veronika Jalowiczorová, Lucia Kasenčáková, Marko Kašprišin, Melánia Laciová, Ingrid Salaganičová a aj 8- ročná ukrajinská bojovníčka v prešovskom kimone - Iryna Ushchapivska.
][B]

Mohlo by Vás zaujímať
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK