PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20065/lucia_feckova_z_presov_panters_so_zlatom_z_univerzitnych_europskych_hier.html

Lucia Fecková z Prešov Panters so zlatom z Univerzitných Európskych Hier

Akademici športovci nezaháľajú ani v lete. Práve naopak, dni bez školy plne využívajú na tréningy. Ich fantastická forma sa preukázala aj na Univerzitných Európskych Hrách v Poľskej Lodzi, ktoré sa tento rok konajú od 17. do 30. júla.

Pre európske univerzity je to najväčšia športová udalosť, konajúca sa každé dva roky. Tento rok poľské mesto hostilo až 6000 športovcov v 20 rôznych športoch medzi nimi aj v kickboxe. Slovensko reprezentovali viacerí zápasníci, medzi nimi aj 2 Prešovské panterky. Lucia Fecková a Viktória Kažiková odprezentovali mesto, krajinu ale aj svoje univerzity vo fantastickom svetle, keď do štatistiky prispeli po jednej medaile.

Najväčší úspech zaznamenala Lucia Fecková, ktorá si vo svojej kategórii vybojovala absolútne víťazstvo. Dlhoročná reprezentantka Slovenska, prešovských Panterov a tentokrát aj Prešovskej univerzity nenašla premožiteľku v kategórii žien do 55 kg. Po náročných zápasoch sa prebojovala až do finále kde zdolala skúsenú Rakúsku pretekárku a stala sa tak Akademickou Majsterkou Európy. Pre 13 násobnú majsterku Slovenska, vicemajsterkou Európy aj medailistku z majstrovstiev sveta to bol ďalší fantastický úspech do jej už tak nádhernej zbierky. Upevnila si tak pozíciu jednej z najvýznamnejších reprezentantiek Slovenského kickboxu.

Prešovských fanúšikov určite potešil aj úspech Viktórie Kažikovej , ktorá získala bronz v kategórii ženy K1 do 56kg reprezentujúc banskobystrickú univerzitu Mateja Bela. Slovenskú štatistiku doplnili aj ďalšie dva bronzy, jeden od Viktórie Dočekalovej a druhý od Dávida Malána, reprezentanta Prešovskej univerzity.

 
22.7.2022 | Autor: Alexandra Bajúsová | Šport | čítané: 2267 krát