Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Historický úspech prešovského karate - Majstrovstvá Shito ryu 2022 - Junior Prešov najúspešnejší klub súťaže!

Majstrovstvá Slovenska Shito ryu 2022, sa uskutočnili v netradičný termín, a to počas Bielej soboty, dňa 16.04.2022 v ďalekých Šuranoch. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 28 klubov, pripísaných bolo celkovo 236 štartov karatistov na tomto turnaji. Karate klub Junior Prešov skončil v celkovej bilancii klubov, na historicky najúspešnejšom 1. mieste, v celkovej bilancii 24 medailí (7-9-8). Za vyzdvihnutie je nutné spomenúť výkony mladých Prešovčanov, a to SOFIE HALECKEJ, LUCIE KASENČÁKOVEJ, VERONIKY JALOWICZOROVEJ, KRIŠTOFA BALUCHU a MANUELA LACIHO, ktorí nenašli premožiteľov v svojich kategóriách a predviedli super výkony. Samozrejme aj ostané PRESOV KARATE KIDS na tejto súťaži nesklamali, a ako podotkol tréner Čiernik, sme šťastní že karate a súťaženie Prešovčanov nadmieru baví.


Ďalšou súťažou pre mladých Prešovčanov bolo koncom apríla uskutočnené 3. KOLO ŽIACKEJ LIGY v KOŠICIACH, kde mladí Prešovčania excelovali a získali rekordných 101 MEDAILÍ PRE Karate klub Junior Prešov (27-35-39). Týmto ziskom si zabezpečili na danej súťaži celkové 1. miesto v celkovom hodnotení klubov aj na tejto súťažnej akcii, pričom celkovo sa tejto akcie zúčastnilo 17 klubov. Celkovo štartujúcich na tejto súťaži bolo 67 mladých Prešovčanov z Junioru Prešov, z toho 6 detí z radov detských domovov + 2 ukrajinské deti v radoch Junioru Prešov. Rekordný medailový zisk pre prešovských zverencov potvrdil, že patria medzi slovenskú špičku. Deti trénerom urobili veľkú radosť a pred Majstrovstvami Slovenskej republiky, majú všetci v Prešove veľké očakávania. Aj napriek nezmyselnému spojeniu 3.kola Žiackej ligy, s online súťažami z iných sezón síce Prešov nedosiahne 2 x po sebe víťazný pohár za najlepší tím v tejto súťaži, ale Prešovčania sú radi, že počty akými sa prezentujú na súťažiach podobného zaradenia ukazujú, ako vedia v Juniore deti v Prešove namotivovať k športovaniu a najmä k súťaženiu.

Nejde predsa len o medaily, ale hlavne o pozitívny vzťah deti k športu, k pohybu ako takému. Do budúcnosti sa preto veľmi tešíme na ich ďalšie športové výjazdy v Juniore Prešov s najmenšími pretekármi, lebo športová kariéra, začína vždy od najmenších, prvých krokov dieťaťa.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK