PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20029/historicky_uspech__presovskeho_karate_-_majstrovstva_shito_ryu_2022_-_junior_presov_najuspesnejsi_klub_sutaze.html

Historický úspech prešovského karate - Majstrovstvá Shito ryu 2022 - Junior Prešov najúspešnejší klub súťaže!

Majstrovstvá Slovenska Shito ryu 2022, sa uskutočnili v netradičný termín, a to počas Bielej soboty, dňa 16.04.2022 v ďalekých Šuranoch. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 28 klubov, pripísaných bolo celkovo 236 štartov karatistov na tomto turnaji. Karate klub Junior Prešov skončil v celkovej bilancii klubov, na historicky najúspešnejšom 1. mieste, v celkovej bilancii 24 medailí (7-9-8). Za vyzdvihnutie je nutné spomenúť výkony mladých Prešovčanov, a to SOFIE HALECKEJ, LUCIE KASENČÁKOVEJ, VERONIKY JALOWICZOROVEJ, KRIŠTOFA BALUCHU a MANUELA LACIHO, ktorí nenašli premožiteľov v svojich kategóriách a predviedli super výkony. Samozrejme aj ostané PRESOV KARATE KIDS na tejto súťaži nesklamali, a ako podotkol tréner Čiernik, sme šťastní že karate a súťaženie Prešovčanov nadmieru baví.


Ďalšou súťažou pre mladých Prešovčanov bolo koncom apríla uskutočnené 3. KOLO ŽIACKEJ LIGY v KOŠICIACH, kde mladí Prešovčania excelovali a získali rekordných 101 MEDAILÍ PRE Karate klub Junior Prešov (27-35-39). Týmto ziskom si zabezpečili na danej súťaži celkové 1. miesto v celkovom hodnotení klubov aj na tejto súťažnej akcii, pričom celkovo sa tejto akcie zúčastnilo 17 klubov. Celkovo štartujúcich na tejto súťaži bolo 67 mladých Prešovčanov z Junioru Prešov, z toho 6 detí z radov detských domovov + 2 ukrajinské deti v radoch Junioru Prešov. Rekordný medailový zisk pre prešovských zverencov potvrdil, že patria medzi slovenskú špičku. Deti trénerom urobili veľkú radosť a pred Majstrovstvami Slovenskej republiky, majú všetci v Prešove veľké očakávania. Aj napriek nezmyselnému spojeniu 3.kola Žiackej ligy, s online súťažami z iných sezón síce Prešov nedosiahne 2 x po sebe víťazný pohár za najlepší tím v tejto súťaži, ale Prešovčania sú radi, že počty akými sa prezentujú na súťažiach podobného zaradenia ukazujú, ako vedia v Juniore deti v Prešove namotivovať k športovaniu a najmä k súťaženiu.

Nejde predsa len o medaily, ale hlavne o pozitívny vzťah deti k športu, k pohybu ako takému. Do budúcnosti sa preto veľmi tešíme na ich ďalšie športové výjazdy v Juniore Prešov s najmenšími pretekármi, lebo športová kariéra, začína vždy od najmenších, prvých krokov dieťaťa.

 
30.5.2022 | Autor: JUDr. Mgr. Ľubomír Čiernik, MSc. | Šport | čítané: 2359 krát