PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20028/mestske_cykloboxy_uz_otvorite_aj_pomocou_mobilnej_aplikacie.html

Mestské cykloboxy už otvoríte aj pomocou mobilnej aplikácie

Mesto Prešov ponúka cyklistom 8 krytých parkovacích zariadení pre bicykle. Doteraz bolo možné otvoriť jednotlivé cykloprístrešky len pomocou čipu, ktorý si užívatelia museli vyzdvihnúť na mestskom úrade. Po novom na to postačí aj mobilná aplikácia.

Cykloboxy fungujú v meste Prešov od roku 2019. Mesto ich spustilo do prevádzky v siedmich lokalitách, kde si môžu užívatelia bezpečne odložiť svoj bicykel. So začiatkom novej cyklistickej sezóny prichádza radnica so zaujímavou novinkou. Vo všetkých cykloboxoch boli nainštalované nové zariadenia, ktoré umožnia ich otváranie pomocou smartfónov. Stačí ak si cyklista stiahne aplikáciu BikeApp - https://bikeapp.sk/, zaregistruje sa a následne získa prístup na otváranie cykloboxov. Otváranie pomocou aplikácie je jednoduché a trvá iba pár sekúnd.

Mestské cykloboxy už otvoríte aj pomocou mobilnej aplikácieRegistrácia do aplikácie BikeApp je rýchla a nepotrebujete k nej vypisovať žiadne papiere. Pre prihlásenie je potrebné len vaše meno, priezvisko a mobilné číslo, ktoré bude overené pomocou SMS kódu. Pred každým odomknutím cykloboxu bude overená vaša poloha. Z bezpečnostných dôvodov je možné odomknúť iba cykloprístrešok, pri ktorom sa práve nachádzate. Zaujímavosťou je, že otváranie cykloboxov je postavene na modernom štandarde - otvorenom API, pomocou ktorého budú môcť cykloprístrešky otvárať aj aplikácie tretích strán. Okrem BikeApp.sk bude otváranie pridané napríklad aj do obľúbenej aplikácie MHD Prešov.

https://www.youtube.com/watch?v=kH7uj1qi5_A

Pôvodné otváranie cykloboxov pomocou čipu ostáva zachované bez zmien. Čip si môžu užívatelia zapožičať v Klientskom centre, v budove mestského úradu, na Jarkovej ulici č. 26 za poplatok 10 eur, ktorý predstavuje jednorazovú zábezpeku za jeho poskytnutie.

 

8 mestských cykloprístreškov nájdete v týchto lokalitách:

 


 

 
27.5.2022 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 1179 krát