Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Bezplatné dlhové poradenstvo funguje aj v meste Prešov

Bezplatné dlhové poradenstvo, ktoré je zriadené Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, funguje už v 20 slovenských mestách. Bezplatnú dlhovú poradňu nájdu ľudia aj v Prešove na Duchnovičovom námestí 1.

Zástupcovia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR predstavili v meste Prešov národný projekt s názvom Bezplatné dlhové poradenstvo. Ľudia, ktorí sa pre zadlženie ocitnú v ťažkej životnej situácii môžu využiť ktorúkoľvek z bezplatných dlhových poradní, ktoré sú aktuálne zriadené v 20 slovenských mestách, no časom k nim pribudnú ďalšie a celkovo ich bude až 46. Jedna z týchto poradní sídli aj v meste Prešov na Duchnovičovom námestí 1. Od začiatku roka 2022 sa podarilo v rámci jednotlivých poradní pomôcť už 800 klientom.

„Na Slovensku je množstvo problémov v súvislosti s dlhmi, ktoré sa dajú vyriešiť, len ľudia o tom nevedia, lebo im nemá kto poradiť. Pracovníci na bezplatných dlhových poradniach sú školení na to, aby vedeli odhaliť u každej rodiny možnosti ako sa im dá pomôcť,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak.

V každej poradni sú k dispozícii poradcovia, ktorí záujemcom o dlhové poradenstvo bezplatne pomôžu vytvoriť analýzu dlhov či nájsť najlepšie riešenie ako vzniknuté dlhy splácať. Dlhové poradenstvo zahŕňa okrem ekonomickej časti aj právne poradenstvo vo forme analýzy zmluvných záväzkov a ponuky právnych riešení. Súčasťou projektu Bezplatného dlhového poradenstva je aj psychologické poradenstvo, ktoré ponúkne záujemcom analýzu problémov a pomoc zvládať ťažkú finančnú situáciu. 

Viacn informácií nájdete na stránke: https://www.pomahamedlznikom.sk/

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK