Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Dohodli sa, že sa dohodnú

Tak dlho sa rozprávalo o výhodnosti, či nevýhodnosti zakúpenia dopravných prostriedkov pre potreby hliadkovej činnosti Mestskej polície, až sa zdá, že tá v tomto roku napokon nedostane ani motocykle, ani bicykle

Problém, ktoré z týchto dopravných prostriedkov budú pre policajtov výhodnejšie, sa riešil na Mestskom úrade niekoľko mesiacov. V zastupiteľstve bolo prijaté uznesenie o vyćlenení 100 tisíc korún na nákup dvoch motocyklov. Po dlhých diskusiách o ich výhodnosti sa radní rozhodli zmeniť účel využitia prostriedkov na zakúpenie bicyklov. Tie sú údajne pre potreby policajtov flexibilnejšie a samozrejme aj lacnejšie, preto by ich strážcovia zákona dostali hneď štyri. Takýto návrh išiel aj na posledné zasadnutie Mestskej rady. Tá ale uznesenie v tomto zmysle neschválila a navrhla zastupiteľstvu zaoberať sa celým materiálom až v roku 2007, s tým, že rokovať by sa malo už iba o bicykloch. Na starosť by teda túto kúpu už malo mať nové zastupiteľstvo. No a dôvodom je aj to, že kým sa celý nákup schváli a zrealizuje, bude už v podstate zima a bicykle by zrejme aj tak v tomto ročnom období ostali nevyužité. Vcelku logické, aj keď dosť komické... Počkáme si teda, čo prinesie v tomto smere mestské zastupiteľstvo, ktoré sa stretne 25. septembra.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK