PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/20005/jden_nabural-_druhy_bez_osvetlenia-_no_obaja_jazdili_v_presove_pod_vplyvom_alkoholu.html

Jden nabúral, druhý bez osvetlenia, no obaja jazdili v Prešove pod vplyvom alkoholu

Polícia v Prešove v nedeľu (24.04.2022) riešila hneď dva zaujímavé prípady nezodpovedných vodičov.

V uvedený deň podvečer, 42 ročný muž z Vyšnej Šebastovej ako vodič viedol motocykel. Nakoľko ten nemal evidenčné číslo a ani predpísané osvetlenie, bol policajnou hliadkou vodič zastavený a podrobený kontrole. Výsledok dychovej skúšky presiahol 2,7 promile a preto bol vodič obmedzený na osobnej slobode, neskôr bol umiestnený do cely policajného zaistenia. 

Po vykonaní prvotných procesných úkonov bolo vodičovi vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

K druhému prípadu opitého vodiča došlo v rovnaký deň len o hodinu a pol neskôr. Na Ul. Soľnej v Prešove, 69 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo a z dôvodu nevenovania sa dostatočne vedeniu vozidla a nesledovaniu situácie v cestnej premávke pri cúvaní narazil do odstaveného osobného vozidla. Na mieste dopravnej nehody nezotrval, vrátil sa o pol hodinu. 

Bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok prevýšil hodnotu 1,4 promile. Aj tento vodič, Prešovčan, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Na základe získanej dôkaznej situácie bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

 
27.4.2022 | Autor: mjr. Ing. Jana Ligdayová | Mesto Prešov | čítané: 990 krát