PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19987/v_presove_vitali_jar_a_otvorili_vyhliadku.html

V Prešove vítali jar a otvorili vyhliadku

V Prešove minulý týždeň vítali jar už po 66-krát. Nechýbalo ani tradičné otvorenie turistickej sezóny, pálenie Moreny, presun na breh Torysy a otvorenie vody. Podujatie organizoval Klub slovenských turistov regiónu Prešov a Klub slovenských turistov regiónu Šariš spolu s mestom Prešov a Olympijským klubom Prešov.

Slávnostne bola otvorená aj nová vyhliadková veža na Malkovskej hôrke. „Má výšku 19,5 metra a ponúka krásny výhľad, ktorý si môžete vychutnať pri prechádzke lesom. Verím, že sa stane vaším novým obľúbeným miestom a budete ju radi navštevovať, “ prihovorila sa Prešovčanom primátorka mesta Andrea Turčanová.

Maximálna kapacita veže je 10 osôb. Vstup na vežu je na vlastnú zodpovednosť. Deti vo veku do 12 rokov môžu vyjsť na vyhliadkovú vežu iba v sprievode dospelých. Vstup je povolený iba v prípade vhodných klimatických podmienok. V prípade zlého počasia, hlavne pri hustom daždi, silnom vetre, námraze, víchrici, krupobití, pred búrkou, počas nej a tesne po búrke, pri hustej hmle, pri snehovej pokrývke podláh, schodiska a samotnej vyhliadkovej plošiny, je vstup na vyhliadkovú vežu zakázaný.

Celkové náklady boli podľa zmluvy o diele v objeme 148 747,36 eura. Projekt bol podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy pre región 2019 sumou 43 350 eur.

 
4.4.2022 | Autor: Jana Vargová | Kultúra a voľný čas | čítané: 1570 krát