Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Prešov sa uchádza o dotáciu na ďalšiu obnovu zimného štadióna za 1,85 milióna eur

Mesto Prešov sa uchádza o podporu na ďalšie stavebné úpravy v rámci obnovy zimného štadióna. Z Fondu na podporu športu žiada na tento účel príspevok vo výške viac ako 1,1 milióna eur.

Celkové náklady na projekt presahujú 1,85 milióna eur s DPH, spolufinancovanie mesta je vo výške 40 percent. Podanie projektu odsúhlasili na dnešnom pokračovaní v stredu prerušeného online zasadnutia poslanci mestského zastupiteľstva.

Riešenie odvetrávania

Navrhované stavebné práce pozostávajú prevažne z úpravy fasády. Ide najmä o výmenu okien, zasklených stien, dverí, brány a zateplenia fasády kontaktným zatepľovacím systémom.

Súčasťou projektu je aj riešenie odvetrávania stavebného objektu – vetranie šatní a ostatných priestorov zázemia, vrátane adsorbčného odvlhčovania ľadovej plochy. Ako informoval prednosta Mestského úradu v Prešove Ferdinand Exner, pripravené sú už potrebné projektové dokumentácie.

„Časový harmonogram samotnej realizácie je 14 mesiacov na realizáciu fasády. Pokiaľ ide o vzduchotechniku, maximálne do osem mesiacov s tým, že časový harmonogram bude nastavený tak, že v interiéri bude zámer realizovať odvlhčenie priestorov v čase výluky ľadu, teda v letných mesiacoch. Pokiaľ ide o šatne a ďalšie priestory, tie sa dajú robiť priebežne. Maximálna lehota by tam mala byť osem mesiacov, “ uviedol Exner.

Spolufinancovanie projektu
Dodal, že spolufinancovanie projektu vo výške necelých 742-tisíc eur zatiaľ nemá krytie v schválenom rozpočte.

„Spolufinancovanie budeme potrebovať riešiť vtedy, keď budeme vedieť, že sme uspeli vo výzve. Dovtedy by to boli hypotetické peniaze. V júni budeme schvaľovať záverečný účet a predpokladám, že tam budú prebytky z minulého roka, tak tie môžeme viazať na financovanie tohto štadióna. Dovtedy ale budeme musieť mať informáciu, či sme úspešní vo výzve, “ vysvetlila poslancom primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Dodala, že farba novej fasády je navrhovaná v mestských farbách a má byť šedá v kombinácii s tmavočervenou.

Návrat hokejovej extraligy
Prvá etapa opravy zimného štadióna stála viac ako 4,87 milióna eur. Ukončili ju na konci roka 2020.

Ďalších 370-tisíc eur stálo dodanie a montáž nových sedadiel. V septembri minulého roka sa na zrekonštruovaný štadión do Prešova po 23 rokoch vrátila hokejová extraliga.

Na úpravu štadióna na tento účel vyčlenili poslanci v minulom roku 350-tisíc eur.

Súvisiace články
18.5.2023 Stanovisko mesta Prešov k prešovskému hokeju
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK