PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19920/postmodern_jukebox_v_presove.html

Postmodern Jukebox v Prešove

V prešovskom Čiernom orle vystúpi v júni 2022 výnimočné hudobné zoskupenie amerických umelcov v rámci svetového The Grand Reopening Tour.

Park kultúry a oddychu v Prešove bude budúci rok v lete hostiť úspešnú americkú hudobnú skupinu Postmodern Jukebox (PMJ), ktorá je známa tým, že populárnu modernú hudbu prepracováva do rôznych vintage žánrov. Koncert v Prešove bude súčasťou celosvetového turné, ktoré hlása návrat k dvadsiatym rokom. PMJ má už teraz potvrdených takmer 250 miest, kde v rámci svojich vystúpení zavíta.

Fenomén pop-jazzu

Postmodern Jukebox je americký hudobný kolektív, ktorý od roku 2009 pretvára súčasné popové a komerčne úspešné hity do novej retro podoby, predovšetkým v žánroch swingu a jazzu. V súčasnosti má Postmodern Jukebox na konte bilión Youtube videní, 22 hudobných CD kompilácií a od roku 2016 stovky vypredaných koncertov na šiestich kontinentoch sveta.

The Grand Reopening Tour

Postmodern Jukebox v PrešoveHudobný kolektív známy tým, že vkladá „popovú hudbu do stroja času“ je pripravený znovu rozprúdiť 20. roky! The Grand Reopening Tour ich privedie späť k , , vyhladovanému publiku” v USA, Kanade, Spojenom kráľovstve, Európe, Austrálii a na Novom Zélande. Svetové turné bude znieť v rytmoch najväčších hitov modernej hudby v klasických štýloch minulých dôb.

Kapela v rámci turné „potiahne šnúru” vytúžených živých vystúpení, počas ktorých predstaví netradičný koncept pop-jazzu ako „najsenzačnejšiu párty 20. rokov v štýle Veľkého Gatsbyho“!

Som vďačný, že môžem tvoriť a spolupracovať s toľkými talentovanými ľuďmi a hrať naživo v priestoroch plných hudobných fanúšikov, čo nám všetkým naozaj chýbalo, “ hovorí Scott Bradlee, zakladateľ umeleckého zoskupenia PMJ.

„Máme to šťastie, že máme toľko neuveriteľných fanúšikov po celom svete, ktorí umožnili PMJ vydať sa na globálne turné a tešíme sa, že opäť prinesieme výnimočný hudobný zážitok do každého kúta sveta. Je to Grand Reopening, ale je to aj Grand Reunion – nielen pre našich talentovaných umelcov a štáb, ale aj pre PMJ a fanúšikov klasickej , Old School´ zábavy, “ dodáva Bradlee.

Postmodern Jukebox v PrešovePostmodern Jukebox Scotta Bradleeho prichádza vôbec prvýkrát na východné Slovensko!

V rámci svetového turné navštívia v lete 2022 výnimoční zahraniční tanečníci, speváci a herci počas pobytu na Slovensku po prvý raz aj mesto Prešov, a to najmä vďaka jedinečnej spolupráci s Veľvyslanectvom USA na Slovensku, ktoré podporou cez US Small Grant Program umožnilo PKO vytvoriť podmienky pre hosťovanie tejto úspešnej americkej kapely.

„V snahe prinášať do Prešova výnimočné kultúrne zážitky a budovať medzinárodné spolupráce bude PKO 24.6.2022 hostiť túto výnimočnú americkú hudobnú skupinu. Na koncerte sa predstavia špičkoví multitalentovaní speváci a hudobníci, ktorí prinesú Bradleeho originálne aranžmány do historickej budovy Čierneho orla, “ povedala Barbora Rusiňáková, riaditeľka PKO.

Spolupráca s UNIPO a Konzervatóriom Dezidera Kardoša

Súčasťou konceptu grantového projektu je i niekoľko vzdelávacích aktivít, ktorých cieľom je vytvoriť študentom Prešovskej univerzity v Prešove a Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša príležitosť pre priamu hudobnú a osobnú interakciu so zahraničnými umelcami špičkovej kvality. Študenti absolvujú hudobné workshopy, osobné rozhovory a vytvoria video a písomné výstupy reflektujúc na ich skúsenosť a samotný koncert, ktorého sa zúčastnia.

Show pre Prešov

Postmodern Jukebox v PrešoveDnes už hudobný kolos, PMJ neustále naberá na palubu nových talentovaných spevákov a hudobníkov, ktorých zostava sa v priebehu turné priebežne obmieňa. Skutočnosť, ktoré z hviezd Postmodern Jukeboxu vystúpia na prešovskom koncerte preto zostane do poslednej chvíle prekvapením. „Keď sme vytvárali koncepty turné, snažili sme sa spárovať ten správny talent so správnym materiálom a vytvoriť tak jedinečný a úžasný zážitok pre všetkých fanúšikov, “ vysvetľuje Bradlee.

„Zo zákulisia PMJ“
Postmodern Jukebox v PrešoveZa touto značkou stojí jej zakladateľ, a kedysi ťažko predierajúci sa, jazzový klavirista Scott Bradlee, ktorý natočil prvé videá PMJ s hŕstkou kamarátov vo svojom dome v Queense. Videá začali rýchlo naberať na popularite, pričom prvý virálny hit kapely Thrift Shop (2012) s jedným miliónom videní zabezpečila zoskupeniu speváčka Robyn Adele Anderson. Doposiaľ najúspešnejšou skladbou je coververzia hitu Creep od skupiny Radiohead, v podaní talentovanej Haley Reinhart, ktorá má do dnešného dňa 54 miliónov zhliadnutí.

Vstupenky dostupné na:

https://tootoot.fm/sk/events/61a6071d34902613c44d7f85

 
22.12.2021 | Autor: Patrícia Nagyová | Mesto Prešov | čítané: 1991 krát