Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Postmodern Jukebox v Prešove

V prešovskom Čiernom orle vystúpi v júni 2022 výnimočné hudobné zoskupenie amerických umelcov v rámci svetového The Grand Reopening Tour.

Park kultúry a oddychu v Prešove bude budúci rok v lete hostiť úspešnú americkú hudobnú skupinu Postmodern Jukebox (PMJ), ktorá je známa tým, že populárnu modernú hudbu prepracováva do rôznych vintage žánrov. Koncert v Prešove bude súčasťou celosvetového turné, ktoré hlása návrat k dvadsiatym rokom. PMJ má už teraz potvrdených takmer 250 miest, kde v rámci svojich vystúpení zavíta.

Fenomén pop-jazzu

Postmodern Jukebox je americký hudobný kolektív, ktorý od roku 2009 pretvára súčasné popové a komerčne úspešné hity do novej retro podoby, predovšetkým v žánroch swingu a jazzu. V súčasnosti má Postmodern Jukebox na konte bilión Youtube videní, 22 hudobných CD kompilácií a od roku 2016 stovky vypredaných koncertov na šiestich kontinentoch sveta.

The Grand Reopening Tour

Postmodern Jukebox v PrešoveHudobný kolektív známy tým, že vkladá „popovú hudbu do stroja času“ je pripravený znovu rozprúdiť 20. roky! The Grand Reopening Tour ich privedie späť k , , vyhladovanému publiku” v USA, Kanade, Spojenom kráľovstve, Európe, Austrálii a na Novom Zélande. Svetové turné bude znieť v rytmoch najväčších hitov modernej hudby v klasických štýloch minulých dôb.

Kapela v rámci turné „potiahne šnúru” vytúžených živých vystúpení, počas ktorých predstaví netradičný koncept pop-jazzu ako „najsenzačnejšiu párty 20. rokov v štýle Veľkého Gatsbyho“!

Som vďačný, že môžem tvoriť a spolupracovať s toľkými talentovanými ľuďmi a hrať naživo v priestoroch plných hudobných fanúšikov, čo nám všetkým naozaj chýbalo, “ hovorí Scott Bradlee, zakladateľ umeleckého zoskupenia PMJ.

„Máme to šťastie, že máme toľko neuveriteľných fanúšikov po celom svete, ktorí umožnili PMJ vydať sa na globálne turné a tešíme sa, že opäť prinesieme výnimočný hudobný zážitok do každého kúta sveta. Je to Grand Reopening, ale je to aj Grand Reunion – nielen pre našich talentovaných umelcov a štáb, ale aj pre PMJ a fanúšikov klasickej , Old School´ zábavy, “ dodáva Bradlee.

Postmodern Jukebox v PrešovePostmodern Jukebox Scotta Bradleeho prichádza vôbec prvýkrát na východné Slovensko!

V rámci svetového turné navštívia v lete 2022 výnimoční zahraniční tanečníci, speváci a herci počas pobytu na Slovensku po prvý raz aj mesto Prešov, a to najmä vďaka jedinečnej spolupráci s Veľvyslanectvom USA na Slovensku, ktoré podporou cez US Small Grant Program umožnilo PKO vytvoriť podmienky pre hosťovanie tejto úspešnej americkej kapely.

„V snahe prinášať do Prešova výnimočné kultúrne zážitky a budovať medzinárodné spolupráce bude PKO 24.6.2022 hostiť túto výnimočnú americkú hudobnú skupinu. Na koncerte sa predstavia špičkoví multitalentovaní speváci a hudobníci, ktorí prinesú Bradleeho originálne aranžmány do historickej budovy Čierneho orla, “ povedala Barbora Rusiňáková, riaditeľka PKO.

Spolupráca s UNIPO a Konzervatóriom Dezidera Kardoša

Súčasťou konceptu grantového projektu je i niekoľko vzdelávacích aktivít, ktorých cieľom je vytvoriť študentom Prešovskej univerzity v Prešove a Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša príležitosť pre priamu hudobnú a osobnú interakciu so zahraničnými umelcami špičkovej kvality. Študenti absolvujú hudobné workshopy, osobné rozhovory a vytvoria video a písomné výstupy reflektujúc na ich skúsenosť a samotný koncert, ktorého sa zúčastnia.

Show pre Prešov

Postmodern Jukebox v PrešoveDnes už hudobný kolos, PMJ neustále naberá na palubu nových talentovaných spevákov a hudobníkov, ktorých zostava sa v priebehu turné priebežne obmieňa. Skutočnosť, ktoré z hviezd Postmodern Jukeboxu vystúpia na prešovskom koncerte preto zostane do poslednej chvíle prekvapením. „Keď sme vytvárali koncepty turné, snažili sme sa spárovať ten správny talent so správnym materiálom a vytvoriť tak jedinečný a úžasný zážitok pre všetkých fanúšikov, “ vysvetľuje Bradlee.

„Zo zákulisia PMJ“
Postmodern Jukebox v PrešoveZa touto značkou stojí jej zakladateľ, a kedysi ťažko predierajúci sa, jazzový klavirista Scott Bradlee, ktorý natočil prvé videá PMJ s hŕstkou kamarátov vo svojom dome v Queense. Videá začali rýchlo naberať na popularite, pričom prvý virálny hit kapely Thrift Shop (2012) s jedným miliónom videní zabezpečila zoskupeniu speváčka Robyn Adele Anderson. Doposiaľ najúspešnejšou skladbou je coververzia hitu Creep od skupiny Radiohead, v podaní talentovanej Haley Reinhart, ktorá má do dnešného dňa 54 miliónov zhliadnutí.

Vstupenky dostupné na:

https://tootoot.fm/sk/events/61a6071d34902613c44d7f85

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK