Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Vykradnuté byty v Prešove

Včera (15.12.2021) došlo v Prešove k vlámaniu do bytov a to hneď v troch prípadoch, najskôr na Ul. Švábskej a potom na Ul. Prostějovskej.

K prvému prípadu došlo v dopoludňajších hodinách, páchateľ na jednom z bytov vypáčil v oblasti zámku drevené vchodové dvere. Vošiel do bytu, z ktorého ukradol voňavky, sprchové gély, telové mlieka. 55 ročnému majiteľovi vznikla len samotnou krádežou škoda vo výške viac ako 250, -Eur a škoda poškodením majetku vo výške viac ako 110, -Eur.

Dopoludnia boli vypáčené vchodové drevené dvere aj na byte na Ul. Prostějovskej. Páchateľ vošiel do bytu, ale nakoniec z neho nič neodcudzil, 58 ročná majiteľka škodu na poškodení majetku zatiaľ nevyčíslila.

K tretiemu prípadu došlo taktiež na Ul. Prostějovskej, no už v popoludňajších hodinách. Zlodej sa dostal do bytu rovnakým spôsobom, vypáčil zámok na drevených vchodových dverách. Páchateľ z bytu odcudzil dámske hodinky i drevenú šperkovnicu, v ktorej sa nachádzali predmety zo zlatého kovu ako prstene a retiazky. Zlodej z bytu ukradol aj peniaze a to v hodnote 100, - Eur. Poškodená majiteľka celkovú škodu vyčíslila na viac ako 2.800, - Eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vo všetkých troch prípadoch vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovanie domovej slobody, v poslednom prípade aj v súbehu s trestným činom krádeže. Páchateľom hrozí až päťročné väzenie.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK