Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Klienti Náruče sa so svojimi blízkymi môžu stretnúť v novom návštevnom domčeku

Zariadenie pre seniorov Náruč v Prešove zriadilo pre svojich klientov návštevný domček. Tí sa teraz môžu bezpečne stretnúť so svojimi rodinami.

Návštevný domček v Náruči slúži pre klientov a ich návštevy počas súčasnej pandemickej situácie. Poskytuje súkromie na rozhovory, pričom sú zachované všetky bezpečnostné opatrenia. Do domčeka je možné vojsť dvomi vstupnými dverami, jedny sú pre klientov zariadenia, druhé pre návštevy.

Vo vnútri domčeka sa nachádza presklená deliaca stena, cez ktorú môžu klienti zariadenia vďaka ozvučeniu a zabudovaným mikrofónom komunikovať so svojimi blízkymi. Ide o pohodlný spôsob, ktorý je možné využiť napríklad aj v prípade chrípkovej sezóny, pričom sa klienti zariadenia môžu bezpečne stretávať so svojimi blízkymi a ich zdravie zároveň nebude ohrozené.

Klienti Náruče sa so svojimi blízkymi môžu stretnúť v novom návštevnom domčekuDomček má laminátovú podlahu a dve okná. Nachádzajú sa v ňom dva elektrické radiátory, osvetlenie, dva stoly, štyri stoličky a nechýbajú ani doplnky ako nástenný obraz, kvety, dekorácie či poličky, ktoré z neho robia útulnejší priestor pre stretnutia.

Návštevný domček má dĺžku 6 metrov, šírku 2,5 metra a výšku 2,7 metra. Jeho rámová konštrukcia je z oceľového ohýbaného plechu o hrúbke 4 mm. Domček je povrchovo upravený PU náterom v 3 vrstvách.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK