Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Mladá Prešovčanka obvinená z drogovej trestnej činnosti

Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 21 ročnú ženu z Prešova. Obvinená žena si mala neoprávnene zadovážiť a prechovávať rôzne druhy omamných a psychotropných látok, najmä pervitín obsahujúci metamfetamín.

Policajná hliadka zastavila v piatok v noci v Prešove osobné auto Opel Corsa, ktoré viedla obvinená žena. Pri cestnej kontrole vzniklo podozrenie, že vo vozidle sa môžu nachádzať drogy. Pri následnej prehliadke auta bolo zaistené igelitové vrecúško s obsahom zelenej sušiny a čierny valec, v ktorom bola biela kryštalická látka.

Nájdené látky boli zaistené a zaslané na expertízne skúmanie. Z jeho výsledku vyplýva, že v bielej kryštalickej látke o celkovej hmotnosti 88,02 g bola zistená prítomnosť účinnej látky metamfetamín. Z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 1331 bežných jednotlivých dávok drogy.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ vzniesol žene obvinenie a umiestnil ju do cely policajného zaistenia. Zároveň spracoval podnet na jej vzatie do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 10 – 15 rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Dopravno-bezpečnostná akcia
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK